Judit
2 °C
7 °C

Adót csalt a neszmélyi polgármester?

2008.04.22. 17:39
Iparűzési adó helyett kölcsönt kért a település legnagyobb adózójától Neszmély polgármestere. A kieső bevételt az önkormányzati testület tudta nélkül banki hitelből pótolta ki. Akkor bukott le, amikor a bank az önkormányzatnál jelentkezett a tartozásért. A polgármester, Benkő Ferenc április 15-én egészségi állapotára hivatkozva lemondott és eltűnt.

Ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást a Komárom-Esztergom megyei rendőrség Neszmély sérelmére elkövetett hűtlen kezelés, csalás, sikkasztás és többrendbeli okirathamisítás gyanújával. A falu egyik önkormányzati képviselője, Mike Péter szerint a falu polgármestere adót csalt és csődbe viheti a települést.

Mike szerint Benkő Ferenc még 2003 - ban rávette a település legnagyobb adózóját, hogy ne fizesse be az iparűzési adót, inkább adja kölcsön önkormányzati társaságoknak. A kieső adóbevételt hitelből pótolta, ezen bukott le.

A hitelt ugyanis az önkormányzat tudta nélkül vette fel, így a testületet teljesen váratlanul érte, amikor a bank február elején jelentkezett az önkormányzatnál és a hitel valamint a kamatok visszafizetését követelte. Mike szerint a polgármester a hitelfelvételhez olyan határozatokat csatolt, melyeket a képviselők sohasem láttak.

Az 1500 lakosú önkormányzat számára a közüzemi díjak és a köztisztviselők bérének kifizetése is komoly gondot okoz, és azt sem tudják, hogy miből fizetik ki a hitelt. A polgármester egészségügyi problémákra hivatkozva április 15 - vel lemondott tisztségéről. Azóta senki sem látta faluban, állítólag kórházban van.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?