Mátyás
-6 °C
1 °C

Közel félmillióért kelt el a választás.hu

2006.01.10. 16:51
Az élet nagy döntéseiről szóló oldallal jól keresett a másfél éve regisztráló tulajdonos, bár a pártok és az Országos Választási Iroda sem hajtott rá a doménre.

Tizenkilencezer forintos kikiáltási ár sokszorosáért kelt el a Vatera.hu árverési oldalon eladásra kínált választás.hu domén.

Erős licit

Az internetes címet november végén kínálta fel a neve elhallgatását kérő korábbi tulajdonos, aki az Indexnek akkor azt mondta, hogy a másfél éve megszerzett oldal fejlesztésére nem volt ideje, ezért úgy döntött, hogy megválik az "élet nagy választásaival foglalkozó weboldalától". A közelgő választások miatt értékes oldalra a várakozásokkal ellentétben nem hajtottak rá a pártok, és a valasztas.hu címen adatbázist működtető Országos Választási Iroda sem érdeklődött az ékezetes domén után. A licitálás után mégis jelentős összeg üti a korábbi tulajdonos markát, miután a szombathelyi székhelyű nyugat.hu hajlandó volt 460 ezer forintot áldozni a címért.

Választási melléklet lesz

Roznár Gyöngyi, a nyugat.hu főszerkesztője az Indexnek elmondta, hogy az új szerzeményükkel a választási mellékletüket erősítik majd. A főként Vas megyei eseményekkel foglalkozó újság tematikus politikai része a közeljövőben már nem csupán a régi domén alól lesz elérhető, hanem önálló címen is olvasható lesz.