Gerzson
-3 °C
2 °C

OCÖ: feljelentés okirat-hamisítás miatt

2003.07.15. 11:53
Okirat-hamisítással vádolja a Horváth Aladár menesztését előkészítő roma vezetőket az Országos Cigány Önkormányzat egyik képviselője. Kertész Lóránt szerint ugyanis egy olyan szmsz-módosításra hivatkozva menesztették Horváthot, amit a testület el sem fogadott, így a képviselő törvénytelennek tartja Horváth Aladár elmozdítását és minden, a rendkívüli közgyűlésen hozott határozatot.
Ismeretlen tettes ellen okirat-hamisítás gyanúja miatt feljelentést tett kedden Kertész Lóránt, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) képviselője a fővárosi VI., VII. kerületi ügyészségen, mert véleménye szerint az OCÖ június 25-i közgyűlése okirat-hamisítással módosította az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát (szmsz). Ezt ő maga közölte az MTI-vel.

"Véleményem szerint okirat-hamisítással módosították az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát (szmsz), és az OCÖ pénzét kezelő bankban hamis adatokkal nyújtották be az új aláírási címpéldányt, ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést tettem" - mondta az MTI érdeklődésére az OCÖ korábban gazdasági ügyeket intéző alelnöke.

Hitelesítés nélküli jegyzőkönyv

Kertész Lóránt hozzátette: a március 29-én Mátrafüreden tartott közgyűlés jegyzőkönyvének egyik hitelesítője volt, és mivel a Kolompár Orbán által összehívott júniusi közgyűlésig nem készült el a jegyzőkönyv írásos változata, azt aláírásával nem is tudta hitelesíteni.

Közölte: "a mátrafüredi közgyűlés teljes hangfelvétele alapján az időközben elkészített jegyzőkönyv aláírása előtt vettem észre azt, hogy a Kolompár Orbán által összehívott június 25-i rendkívüli közgyűlésen, valamint a sajtóban, olyan szmsz módosításokra hivatkoztak a közgyűlést összehívók, amely nem tartalmazta, hogy az ügyvezető elnök jogszerűen hívhatta össze a képviselő testületet".

Érvénytelen határozatok

Kertész Lóránt véleménye szerint ezért a közgyűlésen hozott határozatok nem érvényesek, és jogtalanul mozdították el Horváth Aladárt elnöki pozíciójából. Az OCÖ-képviselő azt is elmondta, hogy a keresetet személyesen vitte be az ügyészségre. Horváth Aladár múlt szerdán Kiss Péter kancelláriaminiszterhez fordult állásfoglalásért a június 25-i közgyűlésen hozott, személyét érintő határozatokkal kapcsolatban.

A kormányzati állásfoglalásért folyamodó levelet személyesen adta át a miniszternek, amelyben kéri, alkossanak véleményt a testületen belül történt személyi változások és döntések törvényességéről, valamint az OCÖ legitim, törvényes működése és jogi problémája megoldása érdekében.