József, Bánk
-6 °C
0 °C

A MeH megfogadja az ÁSZ tanácsát?

2001.09.06. 19:27
A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) intézkedési tervet készít az Országimázs Központról készült állami számvevőszéki jelentéssel kapcsolatban. A hivatal megvizsgálja, hogy mindezek alapján szükség van-e személyi változtatásokra, illetve, ha úgy látják, javaslatot tesznek jogszabály-módosításra.
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a 2000. évi költségvetés végrehajtásának vizsgálata kapcsán - a miniszterelnök kérésére - átfogó ellenőrzést készített az Országimázs Központról (OK).

A napokban nyilvánosságra hozott jelentés rögzíti, hogy a tavaly januárban alapított központnak nincs jóváhagyott ügyrendje, ezért szabályozatlan maradt az OK részletes és számon kérhető feladatmeghatározása, a szakmai és pénzügyi hatás-, jog- és felelősségi körök definiálása, az egyes szervezeti egységek kapcsolatrendszere.

A MeH sajtóosztályán közölték: a hivatal intézkedési terve figyelembe veszi az ÁSZ javaslatait, összevetve azokat a tényleges gyakorlattal. Megvizsgálják, hogy mindezek alapján szükség van-e személyi változtatásokra, illetve, ha úgy látják, javaslatot tesznek jogszabály-módosítására. Mint mondták: "egyelőre nem beszélhetünk fegyelmi eljárásról - szögezték le a sajtóosztályon, emlékeztetve arra, hogy az Országimázs Központ az elmúlt évben jött létre, így működésében adódhatnak hibák".

A MeH sajtóosztálya az esetleges törvénymódosítási javaslatokról azt közölte, hogy ebbe a körbe például a közbeszerzési törvény kerülhet, amelynek egyes passzusai elavultak.