Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Rugalmasak lesznek a rendőrök az Operánál

2007.10.19. 16:27
Az Operaház környékén lakók arról kaptak tájékoztatást rendőrségi falragaszokon, hogy az október 22-én esedékes operaházi díszelőadás napján még hazamenni is csak rendőri kísérettel lehet, de a rendőrség most azt mondja, rugalmasabbak lesznek és csak a láthatóan tüntetni érkezőket küldik el.

Október 22-én hétfőn az Operaházban lesz a forradalom kitörésének tiszteletére rendezett díszelőadás, ahol részt és ünnepi beszédet mond majd Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Az eseményen ott lesz a többi közjogi méltóság, a parlamenti pártok meghívottai és az '56-os szervezetek képviselői is.

A forradalom kitörése évfordulójának napján ezért teljesen körbezárják a környéket, gyalogosan sem lehet arra közlekedni, de Tafferner Éva rendőrségi szóvivő szerint rugalmasak lesznek a rendőrök.

Az előzetes tájékoztatás még arról szólt, hazamenni is csak rendőri kísérettel lehet majd, de a BRFK szóvivője pénteken az Indexnek azt nyilatkozta, a környéken van számos színház és szórakozóhely is és az odaérkezőket beengedik majd a lezárt területre. Tafferner Éva szerint csak azokat akarják távol tartani a biztonsági zónától, akik tüntetni érkeznének a helyszínre.

"A rendőrség arra fog törekedni, hogy minél kisebb kellemetlenséggel járjanak a lezárások" - mondta a szóvivő. Korábban Kardos Imre a Köztársasági Őrezred helyettes parancsnoka azzal indokolta a szigorú biztonsági intézkedéseket, hogy az Opera közelében lévő Szabadság téren aznap szkinhedzenekarokkal súlyosbítoitt megemlékezést tartanak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!