Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Ötödik gyermekét várja az Orbán-házaspár

2003.11.23. 16:12
Ötödik gyermekét várja az Orbán-család. A volt miniszterelnök feleségének újabb terhességéről a Fidesz vezérkara ugyan már hetek óta tud, ám a család egyelőre elzárkózik a hír nyilvánosságra hozatala elől.
Orbán Viktor felesége ismét gyermeket vár. A Hajdú Bihari Naplóban néhány napja napvilágot látott értesülést a Fideszben semmilyen módon nem kívánták kommentálni, jóllehet a párt szűkebb vezetése már hetek óta tud a hírről.

Róza, Anikó és Viktor
A fővárosi Kútvölgyi Rendelőintézetben
A volt kormányfő felesége, Lévai Anikó negyedik gyermekét három éve hozta világra, így az Orbán-család több ponton is túlteljesítette a "három gyerek, három szoba, négy kerék" tételt, amelybe az akkori miniszterelnök a Fidesz-kormány családmodelljét fogalmazta meg.

Az akkori terhesség tényét csak a negyedik hónapban hozták hivatalosan is nyilvánosságra. Róza születése azonban kormányzati médiaesemény lett, miután a miniszterelnöki kabinet a sajtót is meghívta, amikor Orbán Viktor egy mózeskosárral ment legfiatalabb gyermekéért. 2000-ben egyébként a negyedik Orbán-utód megszületésével 43 gyerek jutott a 18 kormánytagra. A volt miniszterelnök legidősebb gyermeke a tizennégy éves Ráhel, Gáspár tizenkettő, Sára tiz, Róza pedig három éves.