Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

Magyar szolidaritás vagy vadkapitalizmus

2006.01.29. 18:58
Orbán Viktor idén megelőzte évértékelésével Gyurcsány Ferencet, aki csak hétfőn beszél 2005-ről a parlamentben. A Fidesz-elnökének vasárnap a SYMA-csarnokban tartott beszédében 2005-öt a beletörődés évének nevezte. Kuncze Gábort a Mónika-show-ra emlékeztette a produkció, a csarnokból kitóduló Fidesz-szimpatizánsoknak feltétel nélkül tetszett a beszéd. Az évértékeléssel egy időben az MSZP elszámolást tartott.

"Kell lennie a világban egy helynek, ahol a magyar emberek előnyt élveznek minden más nemzet fiaival szemben" - mondta vasárnap a SYMA-csarnokban Orbán Viktor, aki 1999 óta nyolcadik alkalommal értékelte az évet. A volt miniszterelnök a januári országjáró körútján elhangzott ígéreteit ismételte meg, és a túrán megismert emberek a színpadon ismét kérdéseket tehettek fel neki.


Klikk a képre

Orbán után Gyurcsány

Orbán Viktor szerint a választások tétje az, hogy a magyar szolidaritást vagy a közönyös vadkapitalizmust választjuk. Beszédében arról is szólt, hogy az 1998-as kampányvitán akkori ellenfelétől, Horn Gyulától is tanult valamit. Hétfőn Gyurcsány Ferenc miniszterelnök fog értékelni napirend előtt, a parlamentben.

Tudósítás a beszédről>>>

Orbán és Gyurcsány másodszor csap össze>>>

Nem elég kemény

Kuncze Gábor szerint Orbán Viktor szerencséjére a hantaszámláló még idő előtt kiakadt, és Orbán maga se gondolja komolyan, amit beszél. Az SZDSZ elnöke a Mónika-show-hoz hasonlította a beszédet. Lendvai Ildikó semmi újdonságot nem fedezett fel a szónoklatban, az MDF elnökhelyettese pedig nem találta elég keménynek a kormány bírálatát.

Mónika-show, régi viccek - értékelték az értékelést>>>


Nézze meg képeinket!

Emlékeztek rá

"Mire emlékszik, mit mondott Orbán Viktor?" - tettük fel a kérdést a Fidesz elnökének évértékelő beszédét végighallgató, és hazafelé igyekvő emberektől. Egy budapesti nyugdíjas nő így válaszolt: "Mindenre, az összesre. Csak jót akar, az biztos, fiataloknak, öregeknek egyaránt. Nincs kiragadva." Egy komáromi fiatal pedig így: "Hogy mindenképp változtatni kell. Engem speciel a tb-járulékcsökkentés fogott meg, nagyon sok munkahely lenne teremthető, aztán remélem, hogy ez meg is valósul."

Elég komplex volt>>>

Az MSZP figyelmeztet

Orbán Viktor évértékelőjével egy időben Hiller István MSZP-elnök és Veres János pénzügyminiszter tartott sajtótájékoztatót Elszámolás 2006 címmel. Veres szerint a Standard and Poor,s nemzetközi hitelminősítő intézet azért rontotta stabilról negatívra Magyarország adósságkockázati kilátását, mert ezzel kívánja felhívni a figyelmet a kampányban során elhangzott "felelőtlen gazdasági ígéretek" veszélyére.

Számokkal kampányoltak a szocialisták>>>

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek