Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
3 °C
8 °C

Orbán: A változás a küszöbön áll

2008.05.20. 16:32
Orbán Viktor szerint Magyarországon a változás a küszöbön áll, amire a Fidesznek fel kell készülnie; a pártelnök erről kedd délután beszélt, amikor megérkezett pártja választási felkészülésről szóló tanácskozására a budapesti Polgárok Házába.

"Ha valaki szétnéz az országban, akkor láthatja, hogy a dolgok nem mehetnek így tovább Magyarországon. A változás a küszöbön van, fel kell rá készülnünk" - fogalmazott Orbán Viktor újságírói kérdésre válaszolva.

Felelős politikai erő vagyunk. Egy, a választópolgárok bizalmát élvező felelős erőnek az a kötelessége, hogy készen álljon a változásra - fűzte hozzá. Közölte: a Fidesznek keddtől, vagy szerda reggeltől meg kell kezdenie a választásokra való felkészülést. Erről kell egymással szót váltani.

A Polgárok Házába délután három óra után nem sokkal kezdődött meg az a tanácskozás, amelyen áttekintik a kisebbségi kormányzásból fakadó feladatokat és a következő országgyűlési választásokra való felkészüléssel kapcsolatos teendőket.

A tanácskozáson - amelyen Orbán Viktor helyzetértékelő beszédet tart - a Fidesz-KDNP frakciószövetség tagjai, a Fidesz választókerületi elnökei, a Fidesz elnökség tagjai, valamint a párt polgármesterei vesznek részt.

Nem sokkal három óra előtt érkezett meg a Polgárok Házába Navracsics Tibor frakcióvezető, Kósa Lajos alelnök, Debrecen polgármestere, Varga Mihály alelnök, Pokorni Zoltán, alelnök, a XII. kerület polgármestere, Tarlós István, a fővárosi közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője, Mikola István országgyűlési képviselő és Semjén Zsolt, a KDNP elnöke.

Nyakó István, az MSZP úgy reagált: adósságcsapdában van a Fidesz, közel kétmilliárd forint a tartozása, ezért minél hamarabb szeretne a húsosfazék közelébe kerülni.

"Ezért érez puskaporszagot a vezénylő tábornok, és ezért gondolkoznak most közösen azon, hogy hova helyezzék ki majd a plakátokat, és hány szórólapot szórjanak ki" - fogalmazott. A szóvivő közölte: eközben a kormány és az MSZP az ország jelenével és jövőjével foglalkozik, és azon gondolkozik, hogyan lehetne elkerülni az energiaár-robbanás lakosságot sújtó terheit.