Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Az emberek elutasítják Orbán elképzeléseit

2008.05.28. 07:04
A Szonda Ipsos felmérése szerint a megkérdezettek többsége nem helyeselné a nyugdíjak befagyasztását, a 4-es metró építésének leállítását és az autópálya-építések szüneteltetését, áll a szerdai Népszabadság cikkében.

A közvélemény-kutató cég a napilap felkérésére készítette el a felmérését azokban a nyilvánosságra került témákban, amelyek a Színház- és Filmművészeti Egyetem április végi klubestjén hangzottak el. Az összejövetel vendége Orbán Viktor volt.

Orbán Viktor a nagyberuházások átmeneti leállításáról beszélt és azt is mondta, ha kormányra kerülnek, az első két évben megszorításokat terveznek, például befagyasztanák a nyugdíjakat, de utána tízéves programot hajtanának végre, a középrétegekre, az aktívakra támaszkodva.

A lap által ismertetett felmérés szerint a nyugdíjak reálértéken történő befagyasztását a megkérdezettek kétharmada nem helyesli. Ezt még az ellenzéki szavazók többsége is elutasítja - 51 százalék -, és hasonlóan gondolkodik a bizonytalanok csaknem 70 százaléka is.

Az összes megkérdezett többsége, 56 százalék, nem helyesli, hogy a 4-es metró építését leállítsák. Az autópálya-építések szüneteltetését az összes megkérdezett 55 százaléka, a kormánypártiak 83 százaléka, az ellenzékiek 43 százaléka, míg a bizonytalanok 53 százaléka nem helyeselné. A közvélemény-kutató cég ezer embernek tette fel a kérdéseket telefonon.