Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az emberek elutasítják Orbán elképzeléseit

2008.05.28. 07:04
A Szonda Ipsos felmérése szerint a megkérdezettek többsége nem helyeselné a nyugdíjak befagyasztását, a 4-es metró építésének leállítását és az autópálya-építések szüneteltetését, áll a szerdai Népszabadság cikkében.

A közvélemény-kutató cég a napilap felkérésére készítette el a felmérését azokban a nyilvánosságra került témákban, amelyek a Színház- és Filmművészeti Egyetem április végi klubestjén hangzottak el. Az összejövetel vendége Orbán Viktor volt.

Orbán Viktor a nagyberuházások átmeneti leállításáról beszélt és azt is mondta, ha kormányra kerülnek, az első két évben megszorításokat terveznek, például befagyasztanák a nyugdíjakat, de utána tízéves programot hajtanának végre, a középrétegekre, az aktívakra támaszkodva.

A lap által ismertetett felmérés szerint a nyugdíjak reálértéken történő befagyasztását a megkérdezettek kétharmada nem helyesli. Ezt még az ellenzéki szavazók többsége is elutasítja - 51 százalék -, és hasonlóan gondolkodik a bizonytalanok csaknem 70 százaléka is.

Az összes megkérdezett többsége, 56 százalék, nem helyesli, hogy a 4-es metró építését leállítsák. Az autópálya-építések szüneteltetését az összes megkérdezett 55 százaléka, a kormánypártiak 83 százaléka, az ellenzékiek 43 százaléka, míg a bizonytalanok 53 százaléka nem helyeselné. A közvélemény-kutató cég ezer embernek tette fel a kérdéseket telefonon.