Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-6 °C
2 °C

Egy cseh lap szerint Orbán Viktor megijesztette a magyarokat

2008.05.27. 11:42
A groteszk magyar belpolitikai helyzetet elemzi a mértékadó cseh napilap, a Hospodárské Noviny. Szerintük Orbán a Kéri Lászlónál tartott előadásával ugyanolyan helyzetbe került, mint Gyurcsány az őszödi beszéddel: kibújt a szög a zsákból.

Orbán Viktornak, a magyarországi ellenzék vezérének olyan botránnyal kell szembenéznie, amely hasonló ahhoz, amely két éve Gyurcsány Ferenc kormányfőt érte, írja Orbán Viktor megijesztette a magyarokat című, budapesti keltezésű tudósításában a cseh Hospodárské Noviny.

Gyurcsány két éve az MSZP vezetésének zártkörű ülésén beismerte, hogy a választás előtt hazudott a választóknak; Orbán most azt magyarázza, mi vár a választókra a Fidesz választási győzelme esetén, jegyzi meg a mértékadó prágai lap. Ismerteti Orbánnak a zárt körű találkozón elhangzott kijelentéseit, s rámutat, hogy Gyurcsány és a szocialisták már a hét végén ellentámadásba mentek át, hangsúlyozván: kibújt a szög a zsákból.

A legutóbbi fejlemények "felerősítették" a magyar politikai színpad "groteszk jellegét": a kisebbségi kormány bízik abban, hogy jóváhagyják a jövő évi költségvetést, az eddigi koalíciós szabad demokraták egyre inkább ellenzékiként mutatkoznak, a jobboldali ellenzék szeretné jelentősen csökkenteni az adókat, de ugyanakkor ellenzi a szociális kiadások csökkentését. Orbán kijelentését a nyugdíjak befagyasztásáról "kísérleti léggömbnek" lehet tekinteni, - folytatódik a cikk.

Mindez azt jelzi, hogy a következő választások előtt - legyen az előre hozott választás egy év múlva tavasszal vagy rendes választás 2010-ben - újra fel fognak pörögni az ígéretek, és a politikai pártok igyekezni fognak megnyerni a választók rokonszenvét. Mégpedig pontosan úgy, ahogy azt két éve saját szocialista pártja vezetése előtt elmondott beszédében Gyurcsány beismerte, jegyzi meg a cseh üzleti és vállalkozói körökhöz közel álló Hospodárské Noviny.  • Vennék
  • Bankszámla