Sára, Márió
2 °C
6 °C

Ismét telefonál Orbán Viktor

2005.10.13. 16:26
A 2002-es választási kampány után ismét telefonon jelentkezik Orbán Viktor. A Fidesz a pártelnök hangján mozgósít a vasárnapi konzultációs záró programra.

A kormányfõ és az MSZP elnökének hívásai után a napokban a Fidesz-vezetõ bejelentkezése okoz meglepetést a telefonos választópolgároknak: Jó napot kívánok, Orbán Viktor vagyok!

Akik megadták

A Fidesz-elnök a vasárnapra tervezett nagyszabású rendezvényre invitálja az embereket. A telefonba játszott felvételen a Felvonulási téren "Az Összegzés napja" néven beharangozott programra szóló meghívás elõtt Orbán hosszan beszél a Nemzeti Konzultáció eredményeirõl is. Elmondja többek között, hogy a konzultációs buszok több mint 50 ezer kilométert tettek meg és legalább 700 településre látogattak el. Az Index információi szerint a Fidesz a mostani akcióban fõként a konzultációs kérdõíveket visszaküldõk körét kívánja mozgósítani. A Konzultációs Testület nyilvántartása szerint az elmúlt hónapokban 600 ezren töltötték ki országszerte az elõregyártott kérdõívet, és valószínû, hogy többségük megadta elérhetõségét is a szervezet számára.

Személyesen nem hív

A Kudlik Júlia nevével fémjelzett testület záró sajtótájékoztatóján elhangzott az is, hogy Orbán Viktor számára összeállítottak egy olyan paksamétát is, amely azoknak a válaszadónak az anyagát tartalmazta, akik személyesen szerettek volna beszélgetni a pártvezetõvel. A Konzultációs Testületnél úgy tudták, hogy õket Orbán Viktor valóban felhívja majd. A pártelnök környezetébõl származó információk szerint azonban Orbán napirendjébe egyelõre nem iktattak be olyan programpontot, amikor maga ülne oda a telefon mellé, hogy végighívja az elbeszélgetést kérõket.

Napi 20-30 ezer

Orbán hangja elõször a 2002-es országgyûlési választás kampányának utolsó napjaiban szólalt meg több ezer hazai polgár telefonjában. Az akkor még miniszterelnök hívásait a telefonkönyv adatbázisa alapján illetve véletlenszerûen indította két számítógép. Az Index információi szerint a szolgáltatók mára már felszerelkeztek a pártok telefonos kampányaira. Úgy tudjuk, hogy egy-egy cég akár napi 20-30 ezer hívás lebonyolítását tudja vállalni a szokások szerint távolsági hívások percdíját felszámolva értük.