Gusztáv
3 °C
6 °C

Két órával később nyitnak a patikák csütörtökön

2006.09.27. 08:31
Reggel nyolc óra helyett csak délelőtt tízkor nyitnak országszerte a gyógyszertárak a liberalizáció elleni tiltakozásul. A gyógyszerészek addig demonstrálnak, míg az egészségügyi tárca figyelembe nem veszi javaslataikat.

A gyógyszertári liberalizáció elleni tiltakozásul reggel nyolc óra helyett tíz órakor nyitnak csütörtökön országszerte a patikák; a gyógyszerészek erről hétfői elnökségi ülésen döntöttek, írja szerdai számában a Veszprém megyei Napló.


A gyógyszerészek további demonstrációkat helyeztek kilátásba mindaddig, míg az egészségügyi tárca figyelembe nem veszi javaslataikat. Kiricsi Jánosné, a megyei gyógyszerészkamara elnöke a napilapnak elmondta: ha nem reagálnak véleményükre akkor minden hét csütörtökén növekvő óraszámban folytatják a demonstrációt, a patikák nem nyitnak ki. A halaszthatatlan vények kiadását azonban biztosítják ígérte Kiricsi Jánosné.

A gyógyszerészek tíz nappal ezelőtti nagygyűlésükön az egészségügyi miniszternek jelezték, amennyiben nem veszik figyelembe javaslataikat demonstrációt szerveznek. A kormány döntését nem lehet visszavonni, az egyértelműen a patikaalapítás és a gyógyszerellátás liberalizációja mellett döntött, nyilatkozott korábban az Indexnek a Szociális és Egészségügyi Minisztérium sajtóosztálya.

Legutóbbi értesüléseink szerint Molnár Lajos egészségügyi miniszter csütörtökre tárgyalásra hívta a kamara vezetését. A megbeszélésen a kamara és a szakma segítségét kérik a szükséges jogszabályok kidolgozásához, de a patikaliberalizáció visszavonása itt sem kerül szóba.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!