Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két órával később nyitnak a patikák csütörtökön

2006.09.27. 08:31
Reggel nyolc óra helyett csak délelőtt tízkor nyitnak országszerte a gyógyszertárak a liberalizáció elleni tiltakozásul. A gyógyszerészek addig demonstrálnak, míg az egészségügyi tárca figyelembe nem veszi javaslataikat.

A gyógyszertári liberalizáció elleni tiltakozásul reggel nyolc óra helyett tíz órakor nyitnak csütörtökön országszerte a patikák; a gyógyszerészek erről hétfői elnökségi ülésen döntöttek, írja szerdai számában a Veszprém megyei Napló.


A gyógyszerészek további demonstrációkat helyeztek kilátásba mindaddig, míg az egészségügyi tárca figyelembe nem veszi javaslataikat. Kiricsi Jánosné, a megyei gyógyszerészkamara elnöke a napilapnak elmondta: ha nem reagálnak véleményükre akkor minden hét csütörtökén növekvő óraszámban folytatják a demonstrációt, a patikák nem nyitnak ki. A halaszthatatlan vények kiadását azonban biztosítják ígérte Kiricsi Jánosné.

A gyógyszerészek tíz nappal ezelőtti nagygyűlésükön az egészségügyi miniszternek jelezték, amennyiben nem veszik figyelembe javaslataikat demonstrációt szerveznek. A kormány döntését nem lehet visszavonni, az egyértelműen a patikaalapítás és a gyógyszerellátás liberalizációja mellett döntött, nyilatkozott korábban az Indexnek a Szociális és Egészségügyi Minisztérium sajtóosztálya.

Legutóbbi értesüléseink szerint Molnár Lajos egészségügyi miniszter csütörtökre tárgyalásra hívta a kamara vezetését. A megbeszélésen a kamara és a szakma segítségét kérik a szükséges jogszabályok kidolgozásához, de a patikaliberalizáció visszavonása itt sem kerül szóba.