Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Szili jelöltje váltja Tollert

2006.07.21. 21:15
Az MSZP elnöke is tekintélyét latba vetve ellátogatott a pécsi küldöttértekezletre, hogy a helyiek a szavazáskor el ne feledjék, kit akar Szili Katalin parlamenti elnök az intenzív osztályon fekvő polgármester utódának. A küldöttértekezlet megszavazta Tasnádi Péter jelölését.

Tasnádi Pétert, a Baranya Megyei Közgyűlés alelnökét jelöli az MSZP Pécs polgármesterének az őszi önkormányzati választásokra, döntött a párt városi küldöttértekezlete pénteken. Az értekezleten megjelent 122 küldöttből 113-an adták le szavazatukat, közülük 105-en szavaztak Tasnádi Péterre, hatan ellene, ketten pedig Juhász István városi elnökre.

A küldöttértekezletre azért volt szükség, mert a korábbi jelölt, Toller László jelenlegi polgármester június 19-én egy autóbalesetben súlyos sérüléseket szenvedett, kórházban fekszik, és kezelőorvosa szerint hosszú ideig intenzív kezelésre szorul.

A pécsi polgármester balesete miatt különleges figyelem közepette zajlott le Toller László szocialista jelölt utódlásáról szóló pénteki végleges szavazás. A várost ciklusok óta vezető politikus a múlt hónapban sérült meg úgy, hogy orvosai és párttársai meglátása szerint nem tudna eredményesen ringbe szállni az őszi önkormányzati választáson. Ezt maga Hiller István pártelnök jelentette be, amikor pénteken a pécsi küldöttgyűlésen felszólalt.

A helyi szervezetet és az országost is váratlanul érte az utódlási kényszer, ezért két jelöltet is el tudtak képzelni, aki Toller örökébe léphetne, de a héten Szili Katalin, a ház elnöke, és a város szülötte rábeszélte a pécsi szervezetet, hogy a "pártegység" jegyében lépjenek vissza az ő jelöltje, Tasnádi Péter javára. Tasnádi a Baranya megyei közgyűlés alelnöke, jelölése a városban sokakat meglepett. A két visszalépő közül az egyik, Gonda Tibor ajánlatot kapott, hogy cserébe a visszalépésért a megyei közgyűlési elnöki tisztséget kaphatja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?