Piroska
-2 °C
5 °C

Gallup: minden téren növekszik az elégedetlenség

2003.12.10. 16:13
A februártól novemberig eltelt háromnegyed évben növekedett az általános elégedetlenség. A Gallup legfrissebb adatai szerint az emberek többsége szerint a kormány rosszul végzi a munkáját, emiatt rossz irányba halad az ország, és saját helyzetük javulására sem látnak esélyt.
Novemberre felére csökkent az MSZP biztos támogatóinak aránya és Medgyessy Péter mininszterelnök munkájával is minden második ember elégedetlen volt, többen, mint hivatalba lépése óta valaha. A Gallup adatai szerint ennél még többen ítélik meg negatívan a kormány munkáját: a felnőtt lakosság 53 százaléka inkább rossznak látja a kabinet tevékenységét, mint jónak.

Rossz irányba halad az ország

Az emberek többsége Magyarország és a gazdaság helyzetével is elégedetlen. A Gallup felmérése szerint 59 százalék véli úgy, hogy rossz irányba mennek a dolgok, a gazdaság helyzete közel háromnegyedük szerint rossz, és a felnőtt lakosság kétharmada - 67 százalék - szerint romlik. 58 százalékuk szerint ezen a helyzeten csak rontanak a kormány intézkedései.

A többség, 60 százalék elégedetlen azzal is, ahogyan most él. Nagyon elégedetlen 13 százalék, és csak elenyésző arányban, 2 százalékban mondták magukat nagyon elégedettnek az emberek.

Nem bíznak a jövőben az emberek

Az elkövetkezendő tizenkét hónap során sem várnak javulást a sorsukban az emberek. 42 százalék szerint változatlan lesz családja anyagi helyzete, és majdnem minden harmadik ember szerint romlani fog.

Csak nagyobb távlatban, a következő négy évre előretekintve bizakodóbbak valamivel az emberek, már csak 26-26 százalékuk szerint megy majd ugyanúgy vagy rosszabbul a soruk, és 32 százalékuk bízik a javulásban - írja a Gallup.