Tűz a Duna Plazában

Tűz ütött ki a szerda délután a budapesti Duna Plaza mélygarázsában, a lángokat rövid időn belül eloltották. A Váci úti bevásárlóközpont egyik elektromos kapcsolószekrényében keletkeztek a lángok - tájékoztatta a tűzoltóság ügyeletese az Indexet. Egy áramütött munkást a kórházba szállítottak, az épületet kiürítették. A bevásárlóközpont szerdán már nem nyit ki, a tüzet feltehetően emberi mulasztás okozta.

A legújabb értesülések szerint a bevásárlóközpont szerdán már nem nyit ki, csütörtökön pedig csak akkor, ha az illetékesek meggyőződtek: a tűzoltó és egyéb biztonsági berendezések tökéletesen működnek.

A Duna Plazában szerda délután ütött ki a tűz, a balesetben egy ember sérült meg. Az áramütést szenvedett személy, a Kerényi Kórházban kezelt férfi állapota kielégítő. A lángok a bevásárlóközpont mélygarázsában keletkeztek, ahol egy elektromos kapcsolószekrény gyulladt ki.

A tüzet feltehetően sorozatos emberi mulasztások okozták. A tűz azután ütött ki, hogy az épület mélygarázsában található elektromos alállomást javítás után ismét üzembe helyezték. A helyzetet bonyolította, hogy az a kapcsolóhelyiség égett ki, mely a szellőztetőrendszer és a illetve a liftek egy részének működését biztosító számítógépeket vezérelte.

A tűz nem fenyegetett nagyobb veszéllyel, a Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletesének tájékoztatása szerint nincs súlyos esetről szó. Riadalomra leginkább a Duna Plaza nagy látogatottsága adott okot.

A lángok a bevásárlóközpont mélygarázsában keletkeztek
A HavariaPress értesülései szerint az épületet röviddel a tűz keletkezése után kiürítették. A bevásárlóközpont vendégeit hangosbeszélőn értesítették a történtekről, és megkérték őket, hogy ne használják a lifteket. Ennek ellenére ez egyik felvonóban néhányan bennrekedtek, őket azonban a tűzoltók kimentették.

A lángok eloltása után azt vizsgálják a szakértők, hogy veszélyes anyagokat nem érintett-e a tűz, illetve hogy nem került-e káros gáz a levegőbe. A garázsban a kábelek elégése miatt nagy füst keletkezett.