Judit
3 °C
7 °C

Tűz a Duna Plazában

Tűz ütött ki a szerda délután a budapesti Duna Plaza mélygarázsában, a lángokat rövid időn belül eloltották. A Váci úti bevásárlóközpont egyik elektromos kapcsolószekrényében keletkeztek a lángok - tájékoztatta a tűzoltóság ügyeletese az Indexet. Egy áramütött munkást a kórházba szállítottak, az épületet kiürítették. A bevásárlóközpont szerdán már nem nyit ki, a tüzet feltehetően emberi mulasztás okozta.

A legújabb értesülések szerint a bevásárlóközpont szerdán már nem nyit ki, csütörtökön pedig csak akkor, ha az illetékesek meggyőződtek: a tűzoltó és egyéb biztonsági berendezések tökéletesen működnek.

A Duna Plazában szerda délután ütött ki a tűz, a balesetben egy ember sérült meg. Az áramütést szenvedett személy, a Kerényi Kórházban kezelt férfi állapota kielégítő. A lángok a bevásárlóközpont mélygarázsában keletkeztek, ahol egy elektromos kapcsolószekrény gyulladt ki.

A tüzet feltehetően sorozatos emberi mulasztások okozták. A tűz azután ütött ki, hogy az épület mélygarázsában található elektromos alállomást javítás után ismét üzembe helyezték. A helyzetet bonyolította, hogy az a kapcsolóhelyiség égett ki, mely a szellőztetőrendszer és a illetve a liftek egy részének működését biztosító számítógépeket vezérelte.

A tűz nem fenyegetett nagyobb veszéllyel, a Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletesének tájékoztatása szerint nincs súlyos esetről szó. Riadalomra leginkább a Duna Plaza nagy látogatottsága adott okot.

A lángok a bevásárlóközpont mélygarázsában keletkeztek
A HavariaPress értesülései szerint az épületet röviddel a tűz keletkezése után kiürítették. A bevásárlóközpont vendégeit hangosbeszélőn értesítették a történtekről, és megkérték őket, hogy ne használják a lifteket. Ennek ellenére ez egyik felvonóban néhányan bennrekedtek, őket azonban a tűzoltók kimentették.

A lángok eloltása után azt vizsgálják a szakértők, hogy veszélyes anyagokat nem érintett-e a tűz, illetve hogy nem került-e káros gáz a levegőbe. A garázsban a kábelek elégése miatt nagy füst keletkezett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?