Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Állandó fenyegetésben vannak a plázsra látogatók

2003.08.14. 16:49
Hiába sikerült elfognia egy hajléktalant a rendőrségnek, ismét bombariadó zavarta meg a Budapest Plázsra látogatókat. Ennek ellenére a főszervező optimista.
A rendőrség figyelő szolgálata hétfőn lecsapott a Budapest Plázst már harmadjára bombával fenyegető férfira, aki nem sokkal azelőtt risztotta egy fülkéből a tűzoltóságot azzal, hogy bombát robbant az újpesti rakparton.

Miközben az egyébiránt hajléktalan férfi a rendőrségi előzetesben ült, szerdán ismét bombariadóhoz riasztották a rendőröket. Bér Beatrix elmondta, hogy az elmúlt egy hét alatt négy bombariadó volt az alsó rakparti plázson, a legutóbbi miatt szerda este voltak kénytelenek kiüríteni a helyszínt.

A főszervező elmondta továbbá, hogy mindezek ellenére az Atmosphere Kft-hez érkező visszajelzések szerint a XIII. kerületi lakosok aggályai is eloszlottak a Duna-parti rendezvénnyel kapcsolatban. Szerinte ez talán annak is köszönhető, hogy az ígéreteket betartva, este tíz órakor minden programot befejeznek.

Bér Beatrix kitért arra, hogy a XIII. kerületi önkormányzat vezetőit a jövő hétre meghívják a plázsra, hogy a helyszínen folytatódjon az egyeztetés.

A francia minta alapján szervezett folyómenti "tengerpartra" augusztus 20-ig látogathatnak el az érdeklődők.