Demszky: Kizárt a koalíció a Fidesszel

2002.04.23. 17:41
Pokorni Zoltán szerint Demszky a Fidesszel tárgyalna, a főpolgármester azonban kizárta ennek a lehetőségét. Demszky cáfolta azt is, hogy a főváros jól jött volna ki a kormányzattal. Ennek az ellenkezője az igaz - állítja Demszky, aki szerint Budapest ezért szavazott a kormányváltásra.
Kizártnak tartom a Fidesz-MDF szövetséggel kötendő koalíciót - cáfolta az Index megkeresésére Demszky Gábor Pokorni Zoltán hétfő esti kijelentéseit. A Fidesz elnöke a tv2 Jó estét, Magyarország című műsorának nyilatkozva elmondta, hogy Demszky Gábor szerint az SZDSZ-nek a Fidesszel kellene tárgyalásokat folytatnia.

Egyetlen szóval sem

Pokorni nyilatkozatával kapcsolatban a főpolgármester kedd délután sajtóközleményt adott ki. Eszerint Demszky Pokorni állításával ellentétben "egyetlen szóval sem" nyilatkozott sehol a témában. A nyilatkozat szerint "a kormányváltásra szavazó budapestiek akaratának arculcsapása lenne, ha segédkezet nyújtanánk az Orbán-kormánynak hatalma átmentéséhez".

A főpolgármester nyilatkozatában üdvözölte az MSZP és az SZDSZ koalíciós tárgyalásait, melyek véleménye szerint "elháríthatják az akadályokat az önkormányzatok - köztük Budapest - fejlődése elől is".

Nem jött ki a kormányzattal

Határozottan tiltakozott a főpolgármester az ellen a neki tulajdonított kijelentés ellen is, miszerint "a főváros nagyon jól kijött a Fidesz-kormánnyal". Demszky szerint ennek az ellenkezője igaz, Budapest polgárai azért szavaztak a Fidesz ellen, mert a kormány akadályozta a város fejlődését.  • Hírek
  • Hírek