Piroska
3 °C
4 °C

Pokorni bizonyítékot követel az MSZP-s voksok megvásárlásával kapcsolatban

2002.05.07. 16:51
Pokroni Zoltán, a Fidesz elnöke levélben kér magyarázatot és egyben bizonyítékot Kovács László azon információival kapcsolatban, amelyek szerint a Fidesz meg akar vásárolni szocialista politikusokat. Kovács László nem magyaráz, mert szerinte zárt üléssel kapcsolatos újságírói találgatásokat sem megcáfolni, sem megerősíteni nem feladata. Ami pedig sajtótájékoztatón hangzott el, szintén nem szorul magyarázatra.
Kovács László az MSZP parlamenti képviselőcsoportjának tegnapi alakuló ülésén figyelmeztette arra a képviselőket, hogy vannak olyan információk, amelyek szerint a Fidesz meg akarja vásárolni szocialista politikusok voksait. Pokorni Zoltán a Fidesz elnöke megdöbbenéssel és felháborodva olvasta az erről szóló tudósításokat és mivel a szocialista pártelnöknek tulajdonított állítást senki nem cáfolta, és nem is erősítette meg, a kijelentés politikai súlyára tekintettel néhány kérdésre sürgősen választ vár.

Pokorni bizonyítékokat vár

Pokorni Zoltán
Elsősorban arra kíváncsi Pokorni, hogy valóban mondta-e Kovács László amit mondott. Mert, ha igen, akkor azt szeretné tudni és a nyilvánossággal is tudatni, hogy ki, hol, mikor és kit keresett meg a Fidesznek tulajdonított "megvásárlási szándékkal". Azt is elvárja a Fidesz elnöke, hogy a rendkívül súlyos állítást bizonyítékokkal támassza alá a szocialista pártelnök. - Az Ön politikusi személyének hitele és pártja méltóságának megőrzése érdekében kérem, hogy tisztázza ezeket a kérdéseket - zárul Pokorni Zoltán levele.

Kovács László válaszolt

Kovács László szintén meglepődött. Mert véleménye szerint a Fidesz elnök olyan állítás miatt vonja őt kérdőre, amelyet egyes sajtóhírek szerint az MSZP parlamenti képviselőcsoportjának tegnapi ülésén tett. Csakhogy - érvel a szocialista pártelnök - a frakcióülés nem volt nyilvános a sajtó számára. Így minden, a zárt ülésen elhangzottakkal kapcsolatos állítás csupán újságírói találgatás - Kovács szerint. Ami pedig a frakcióülés munkájából a nyilvánosságra tartozott, azt az ülést követő sajtóértekezleten mondták el Kovács László végezetül annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a zárt üléssel kapcsolatos újságírói találgatásokat sem megcáfolni, sem megerősíteni nem feladata.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!