Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Révész Máriusz mégis feljelentést tesz a rendőrök ellen

2006.10.25. 11:50
Révész Máriusz megváltoztatta véleményét, mégis feljelentést tesz az őt bántalmazó rendőrök ellen. A fideszes országgyűlési képviselő október 23-án a Fidesz nagygyűlése után sérült meg az utcai harcokban.

Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő mégis feljelentést tesz az október 23-án vele szemben foganatosított erőszakos rendőri fellépés miatt. Ezt maga a politikus jelentette be az Országgyűlés emberi jogi, rendészeti és nemzetbiztonsági bizottságainak szerdai együttes ülésén.

A Fidesz parlamenti képviselője hétfő délután az Astoria környékén sérült meg, amikor a tüntetők és a rendőrök összecsaptak egymással.

A fideszes politikus a bizottságok együttes ülésén azt mondta, bár tegnap még úgy volt, hogy nem tesz feljelentést a rendőrök ellen, mostanra megváltoztatta a véleményét, és követelni fogja, hogy vizsgálják ki az ügyet.

"Nekem nem az az elégtétel, ha bármi lesz a rendőrökkel, akik eltörték a lapockámat, csak az érdekel, hogy ez többé ne fordulhasson elő" - mondta.

Gergényi Péter keddi sajtótájékoztatóján azt közölte: nem indul külön rendőri vizsgálat Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő megsérülésének ügyében. A budapesti rendőrfőkapitány emlékeztetett arra, hogy a rendőri felszólítást követően mindenki a saját felelősségére tartózkodott a helyszínen.

Bene László országos rendőrkapitány viszont bekéri az üggyel kapcsolatosan esetlegesen fellelhető írásos jelentéseket, ezután dönt arról, hogy szükség van-e bármilyen további lépésre.