Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Schmitt nem mond le

2003.04.28. 08:43
Amennyiben a Fidesz május 17-i kongresszusán alelnökké választják, akkor sem kíván lemondani a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki posztjáról Schmitt Pál - nyilatkozta a sportdiplomata a Népszabadságnak, aki nem érti: miért hasonlítják Kadhafi, illetve Szaddám Huszein sportszerető fiaihoz.
A támadások dacára sem kíván lemondani a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöki posztjáról Schmitt Pál, a Fidesz egyik leendő alelnöke - értesült a Népszabadság.

Schmitt úgy véli, hogy a bizalmat csak a MOB közgyűlése vonhatja meg tőle, melynek legközelebbi ülése június 21-én lesz, míg a Fidesz új alelnököket is választó kongresszusára május 17-én kerül sor.

Schmitt nem érti, hogy miért került a támadások kereszttüzébe azért, mert politikai- és sportpályafutását párhuzamosan kívánja folytatni. Emlékeztetett Baráth Etele szocialista politikusra, aki a MOB alelnöke volt, Szekeres Imrére, aki jelenleg is a MOB tagja.

A Népszabadságnak nyilatkozó Schmitt nehezményezi, hogy Aján Tamás MOB-főtitkár és Kovács László MSZP-elnök is Kadhafi, illetve Szaddám Huszein sportszerető fiaihoz hasonlította.