Emőke
-4 °C
9 °C

Schmitt büszkén viseli a melegítőt

2004.05.05. 09:05
Schmitt Pál meglepetéssel értesült arról, hogy hétfőn a parlamentben kormánypárti politikusok kifogásolták, hogy a Fidesz egyik választási plakátján a magyar válogatottak címeres melegítőjét viseli - írja a Népszabadság.
Mint arról beszámoltunk, a "Csak együtt sikerülhet" szlogennel, a magyar válogatott mezében, gyermekek társaságában szerepel az ellenzéki párt óriásplakátjain Schmitt Pál Fidesz-alelnök.

A nagyobbik ellenzéki párt európai parlamenti listavezetője a Népszabadságnak azt mondta: "Büszke vagyok rá, hogy mint a magyar párbajtőrcsapat tagja, kétszeres olimpiai bajnok és többszörös világbajnok, a sportegyenruháimat a mai napig megőriztem, s ha mód nyílik rá, ezeket örömmel viselem." Mindezzel arra reagált, hogy hétfőn a parlamentben Gyurcsány Ferenc sportminiszter azt mondta, Schmitt helyett is szégyelli magát a plakát miatt.

Amikor Orbán Viktor felkérte a Fidesz alelnökének Schmitt Pált, sokan nehezményezték, hogy a hivatalból pártsemleges Magyar Olimpiai Bizottság elnöke elvállalta a pártlista vezetését. Schmitt az erre vonatkozó kérdésekben mindig ígéretet tett arra, hogy a két pozíciót nem keveri össze. "A funkcióimat elválasztom egymástól. Ezért nem szólalok meg, amikor a sport politikai témává válik" - mondta az egyik napilapnak.

15%
3990 Ft
3392 Ft
15%
3499 Ft
2975 Ft