Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Csak egy őrültség után menesztenék a főépítészt

2005.05.10. 11:21
A főjegyző ellenáll minden kísérletnek, amely Schneller István, Budapest főépítészének leváltására irányul. Tiba Zsolt az Indexnek azt nyilatkozta, hogy ő kizárólag akkor mentené fel Schnellert, ha valamilyen őrültségre ragadtatná magát.

Lehet, hogy vannak olyan hangok, amelyek azt követelik, hogy mentsem fel, sőt rúgjam ki Schneller Istvánt, de én egyszerűen nem akarom ezeket meghallani, jelentette ki az Indexnek Tiba Zsolt, a fővárosi önkormányzat főjegyzője.

Csak őrültség árán

Tiba elmondta, hogy megítélése szerint a főépítész kiváló szakemberként végzi munkáját a poszton, ezért az évtizedes munkatársi tapasztalatra alapozva fel sem merült benne a menesztés gondolata, ugyanakkor ő az egyetlen, aki beosztásánál fogva ezt kezdeményezhetné. Tiba szerint Schneller az elmúlt hónapokban is egy nagy munkát tett le az asztalra, amellyel hamarosan a közgyűlés is foglalkozik, ezért a főépítészt csak akkor lenne hajlandó eltávolítani posztjáról, ha a következő hetekben, hónapokban valamilyen hatalmas hibát vagy őrültséget követne el.

Nincs napirenden

A főépítész távozásának hírét legutóbb az SZDSZ frakcióvezetője lebegtette meg. Bőhm András a múlt héten azt mondta: nincs ugyan napirenden a váltás, de elismerte, hogy fennáll a lehetősége egy új főépítész kinevezésének. Schneller távozását az év elején a budapesti peremkerületek szocialista polgármesterei vetették fel, és az MSZP fővárosi politikusai is határozottan új ember kijelölését kérték a főpolgármestertől.