SZDSZ-es szakállasok szexéhségétől óv egy kereszténydemokrata

2005.02.22. 17:30
A Szabad Demokraták Szövetsége lemondásra szólította fel a parlament emberi jogi bizottságának alelnökét, aki szerint az szavazzon a liberálisokra, aki szeretné, hogy "a tizenéves fia első szexuális tapasztalatait egy szakállas bácsitól szerezze", valamint azt, hogy "gyermeke szájába az iskolában marihuánás cigarettát nyomjanak". Semjén szerint mindez levezethető az SZDSZ programjából.
Horn Gábor, a Szabad Demokraták Szövetségének ügyvivője kedden felszólította Semjén Zsoltot, hogy mondjon le az Országgyűlés emberi jogi bizottságának alelnöki posztjáról.

Semjén a szakállas bácsiktól óv


Semjén Zsolt Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség szombati országos küldöttgyűlésén ugyanis azt mondta, "aki azt szeretné, hogy a tizenéves fia első szexuális tapasztalatait egy szakállas bácsitól szerezze, szavazzon nyugodtan az SZDSZ-re". Tegyen így az is, aki azt akarja, hogy gyermeke szájába az iskolában marihuánás cigarettát nyomjanak, aki azt szeretné látni, hogy gyermeke "extrém szekták szeánszán veri magát a földhöz", vagy aki az eutanázia és az abortusz halálkultúráját képviseli, írja az MTI.

Az SZDSZ felháborítónak tartja, és a leghatározottabban elítéli Semjén Zsolt kijelentéseit - írja közleményében Horn Gábor. A szabad demokraták meggyőződése, hogy akár elszólásról van szó, akár nem, a fenti mondat nem megengedhető egy olyan politikus részéről, aki kifejezetten emberi jogi, kisebbségi, és vallásügyekkel foglalkozik.

Intoleráns, rágalmakat szóró politikus

Horn szomorúnak nevezte, hogy a kereszténydemokrata politika megjelenítői Magyarországon "ma egyre inkább szélsőséges, intoleráns, rágalmakat szóró politikusok". Semjén Zsolt szavai "nem méltók felelős közszereplőhöz, s még kevésbé méltók egy kereszténydemokrata politikushoz".

Semjén Zsolt szerint az SZDSZ felszólítása komolytalan. Az Indexnek a politikus azt mondta, hogy szerinte az SZDSZ programjából levezethető, amit ő plasztikus formában mondott. Az SZDSZ a közleményben viszont azt írja, hogy szeretnék, ha érdemi vita folyna az állam és egyház kapcsolatáról, a melegek házasságának lehetőségéről, vagy éppen a drogfogyasztás kérdéséről.