16:00, November 29.
Ecuador 0
Szenegál 0
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 0
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 0

Pénteken öt percre elsötétül a TV2 képernyője

2000.06.29. 15:52
Öt percre elsötétül a TV2 képernyője péntek este nyolc órától. Az ORTT azért bünteti a tévét, mert délután sugározta a "Gyilkos ártatlanság" című filmet.
Az Országos Rádió és Televizió Testület azért szankcionálta így a tévét, mert megítélése szerint a kereskedelmi televízió megsértette a médiatörvényt, amikor délutáni időpontban sugározta ,,a gyermekek személyiségfejlődésére ártalmas" Gyilkos ártatlanság cimű filmet.

Az Országos Rádió és Televízió Testület - 2000. június 28-án hozott határozatával - az MTM-SBS Televízió Rt. (tv2) műsorszolgáltatási jogosultságának gyakorlását egy alkalommal 5 percre felfüggeszti, melyet a műsorszolgáltató 2000. június 30-án 20.00 órától köteles végrehajtani - tartalmazza a médiahatóság csütörtöki közleménye.

A testület megállapította, hogy a Gyilkos ártatlanság című műsorszám a kiskorúak személyiségfejlődésére ártalmas, így ezt a filmet csak 23.00 és 5.00 óra között lehetett volna sugározni, a közzététel előtt a film erőszakos jellegére történő utalással.

A testület különösen súlyos jogsértésként értékelte, hogy a műsorszolgáltató a filmet olyan kora délutáni időpontban vetítette, amely alapján előre megállapítható volt, hogy a televíziónézők többsége az iskolából hazatérő gyermekek közül kerül ki.

A TV2 vezetése megkeresésünkre elmondta: pénteken este hatig reagálnak az ORTT döntésére, addig azonban szakértők bevonásával vizsgálják az esetleges teendőket. Az ORTT egyébként eddig csak pénzbírságra ítélte a nagyobb televíziókat, arra most kerül először sor, hogy országos kereskedelmi csatornának kell felfüggesztenie a műsorsugárzást.  • Hírek
  • Bankszámla