Szamosangyalos Fidesz-alapszerv nélkül maradt

2000.07.13. 17:46
Orgován Zsigmond, a helyi Fidesz volt elnöke az Indexnek elmondta: feloszlatta magát a Fidesz szamosangyalosi szervezete. A tagok azért döntöttek így, mert nem értenek egyet azzal, hogy a párt megyei vezetése Helmeczy Lászlónak, a Szabolcs megyei közgyűlés elnökének lejáratását tűzte ki célul. A helyi szervezet kifogásolta, hogy az elnökség hosszú ideje nem kívánja meghallgatni tagsága véleményét. A tagok egyidejűleg kérték felvételüket a Magyar Demokrata Fórumba, mert úgy vélik ez az egyetlen olyan politikai szervezet, ahol nyugodt, tisztességes és kiszámítható körülmények között dolgozhatnak tovább.
Medgyaszay László
Nem szenzáció, hogy nő az MDF tagsága
Orgován Zsigmond arról is tájékoztatta az Indexet, hogy a helyi szimpatizánsokkal együtt tizenkilencen kívánnak átlépni az MDF-be, ahonnan már pozitív - igaz, informális - visszajelzést kaptak kérelmüket illetően. Orgován szerint a közeljövőben még több szabolcsi fideszes távozik a pártból.

Medgyaszay László, az MDF alelnöke nem érti, miért szenzáció, hogy nő az MDF tagsága. Leszögezte, a konkrét ügyet nem ismeri, így arról tud érdemben nyilatkozni. Általánosságban viszont úgy véli, annak örülni kell, ha értelmes emberekkel gyarapodik a taglétszám. Azt pedig nem tartja meglepőnek, hogy a Fideszből, éppen az MDF-be lépnek át, miután rokon pártokról van szó.

Farkas Attila, a Fidesz sajtófőnöke szerint nem új fejlemény, hogy alapszervezetek alakulnak, illetve szűnnek meg. Kétségtelen, hogy Szabolcsban az utóbbi hónapokban az országos átlaghoz képest több szervezet szűnt meg, ez azonban nem országos jelenség, így a párt vezetése nem is foglalkozik ezzel a kérdéssel.

Szamosangyalos 193 házában egyébként 579-en élnek. Közülük tizenkilencen ezentúl a helyi MDF-et erősítik.