Erzsébet
1 °C
4 °C

Leváltották Szanyit kormánymegbízotti posztjáról

2004.07.08. 14:46
Menesztette Szanyi Tibort a vidékpolitikai kormánymegbízotti tisztségéből Medgyessy Péter, a szocialista politikus FVM-es politikai államtitkári posztját a kormányfő döntése nem érinti. Az Index úgy tudja, azért kellett távoznia posztjáról Szanyinak, mert nem tudott megfelelő vidékfejlesztési stratégiát a kormány asztalára rakni.
Leváltotta a kormányfő posztjáról Szanyi Tibort, akit korábban vidékpolitikai kormánymegbízottnak nevezett ki - értesült az Index. Az Index úgy tudja, Szanyinak azért kellett távoznia, mert többszöri nekifutásra sem sikerrült olyan vidékfejlesztési programot a kabinet elé terjesztenie, amely elnyerte volna a miniszterelnök és a miniszterek többségének tetszését.

Államtitkár marad

Szanyi Tibor ugyanakkor továbbra is a földművelési tárca politikai államtitkára marad. Az új vidékpolitikai kormánymegbízott személyéről még nem született döntés.

Szanyi tisztségének létrehozásáról tavaly július 2-i ülésén döntött a kabinet. A kormányülést követő tájékoztatón Gál J. Zoltán azt mondta: a vidékpolitikában hatékony intézményrendszerre, és a különböző szakterületek összehangolására van szükség. Elmondta, hogy létrejön egy vidékpolitikai koordinációs testület is, amely szakmai, társadalmi és gazdasági kérdésekben foglal állást.

Gál J. Zoltán akkori közlése szerint a grémium tagjait a kormányfő kéri fel. A szóvivő bejelentette egy évvel ezelőtt azt is, a falu- és vidékpolitikai feladatok összehangolására egy, az érintett tárcák politikai államtitkáraiból álló vidékpolitikai munkabizottság is megalakul.

Az FVM sajtóosztálya nem kívánt reagálni információinkra, mivel a tisztséget nem a tárca, hanem a miniszterelnök hozta létre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?