Piroska
-1 °C
5 °C

Felfüggesztett börtön Szász egyik megverőjének

2005.06.17. 13:04
Nem jogerősen felfüggesztett börtöbüntetést szabott ki a bíróság a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének egykori vezetőjének megveretése miatt. Az továbbra sem ismert, hogy ki és miért verette meg Szász Károlyt.

Első fokon, nem jogerősen 1 év 4 hónap felfüggesztett börtönt szabott ki a II-III. kerületi bíróság a Szász Károly volt PSZÁF-elnök megverésében bűnsegédként résztvevő Németh Tibor Zsoltra.

A rendőrök azonosították Németh Tibor Zsolt DNS-mintáját a megverésnél használt kerékpáron, viszont nem tudták bizonyítani, hogy tettesként és felbujtóként ki vett részt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete akkori elnökének megverésében. Az sem derült ki, hogy mi volt az indítéka a két évvel ezelőtt történt bűncselekménynek; csak annyi bizonyos, hogy Szászt seprűnyéllel verték meg.

A bíróság maradandó fogyatékosságot okozó, súlyos testi sértés miatt marasztalta el a férfit, írja a HavariaPress. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a védelem felmentésért fellebbezett, az ügy a Fővárosi Bíróságon folytatódik.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének még az előző kormány alatt kinevezett vezetőjét 2003 május 16-án verték meg, miközben autójával úszni ment. Az esetet összefüggésbe hozták a Pannonplast részvényeiért zajlott küzdelemmel kapcsolatos vizsgálattal, ami aztán a Kulcsár-botrányt is kirobbantotta.