Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Körlevélben veti fel Szili támogatását az SZDSZ

2005.04.12. 15:54
"Ön szerint mit kellene tennie az SZDSZ-nek ebben a helyzetben? Tartsunk ki eredeti álláspontunk mellett (...) Vagy fogadjuk el mégis Szili Katalint?" - írja Kuncze Gábor szabad demokrata pártelnök több tízezer szimpatizánsnak kiküldött levelében. Szerinte még az is előfordulhat, hogy az ellenzék jelöltje lesz az államfő.

Az SZDSZ emailben kéri szimpatizánsai véleményét, hogy a párt támogassa-e Szili Katalint államfőnek. Több tízezer címre "postáztuk" a levelet, mondta Indexnek Horn Gábor ügyvivő. A párt azoknak küldte ki az emailt, akik az elmúlt egy évben közösen gondolkodtak a párttal, mondta.

Sem faluparlament, sem konzultációs testület

Horn Gábor elmondta: "úgy gondoljuk, hogy ez olyan lényeges kérdés, ahol nem lényegtelen az, hogy mit gondolnak azok, akik velünk közösen gondolkodnának liberálisként ilyen kérdésekről, úgyhogy nem alakítottunk még faluparlamentet és nemzeti konzultációs tanácsot se, de egyébként kíváncsiak vagyunk a minket támogatók véleményére".

A Kuncze Gábor által jegyzett levélben azt írják: "Önnek mi a véleménye? Ön szerint mit kellene tennie az SZDSZ-nek ebben a helyzetben? Tartsunk ki eredeti álláspontunk mellett, és ne szavazzunk meg pártpolitikust? Még akkor se, ha így esetleg a jobboldal jelöltje nyeri az államfői posztot? Vagy fogadjuk el mégis Szili Katalint?"

Nem tanácstalanok

Horn Gábor közölte: "nem vagyunk tanácstalanok, elég határozottak vagyunk ebben az ügyben. Azt a vádat még nem kaptuk, hogy tanácstalanok vagyunk, azt hogy hajthatatlanok (...) azt már igen". Horn szerint nem ezen a hétvégén dől el, ki legyen az új államfő, hanem júniusban, de akiknek fontos a kérdés, nyilván minél hamarabb válaszolnak.