Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Függetlenként indulna Mécs Imre

2005.08.08. 18:13
Bizonytalan a sorsa az SZDSZ három lázadó képviselőjének. Az államfőválasztáson Szili Katalint támogató Mécs Imre függetlenként indulhat, a visszavonulását komolyan gondoló Béki Gabriella meggondolhatja magát, Wekler Ferenc sorsáról az ügyvivők döntenek.

Független jelöltként indulna a 2006-os parlamenti választáson Mécs Imre, ha az SZDSZ nem jelöli őt egyéni választókörzetben. A köztársaságielnök-választáson a frakció határozatával szemben Szili Katalinra szavazó képviselő más párt támogatását is elfogadná. "Mécs Imre esetében, ha tennem kell érte, hogy képviselő maradjon, nem fogok habozni" - nyilatkozta még pénteken Hiller István, az MSZP elnöke.

Mécs állítása szerint a szocialisták személyesen még nem keresték meg az ügyben. Egyelőre az SZDSZ sem nyilatkozott hivatalosan Mécs jelöléséről.

Mécs mellett bizonytalan két, hozzá hasonlóan Szilire szavazó párttársa sorsa is. A korábban visszavonulását fontolgató Béki Gabriella most meggondolni látszik magát, mivel az SZDSZ több helyi szervezete is jelöltnek kérte fel. "Én komolyan gondolkoztam azon, hogy visszavonulok, (...), de tény, hogy kaptam nem is egy területről megkeresést" - mondta, hozzátéve, hogy őszre meghozza döntését.

Béki Gabriella nem kívánta elárulni, honnan kapott felkérést, az azonban biztos, hogy a hatodik kerületben, ahol négy éve indult, jövőre más lesz a szabad demokraták jelöltje.

Wekler Ferencet hivatalosan is jelölték helyi szervezetek, a párt ügyvivői testülete azonban még nem hagyta jóvá jelölését.

A liberális párt egyéni választókörzeteinek négyötödében július elején már döntöttek a jelöltekről, azonban a nyári szünet miatt az ügyvivői testület jóváhagyását mintegy 50-en kapták meg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!