Barbara, Borbála
1 °C
7 °C

Szekeres várja Répássyt

2003.02.27. 19:16
Szekeres Imre a Fidesz állításaival szemben semmiféle kormányzati tanulmányt nem titkosított - áll a Miniszterelnöki Hivatal csütörtöki sajtóközleményében. A MeH általános politikai államtitkára várja Répássy Róbertet, hogy a szakértői tanulmány nyilvánossá tételéről tárgyaljanak.
"A Fidesz politikusainak - négy év kormányzás után - ismerniük kell az államigazgatás rendjét és az évek óta hatályos jogszabályokat. Azokat is, amelyek előírják: a kormány számára készült munkadokumentumok, döntéselőkészítő tanulmányok nem nyilvánosak" - olvasható a sajtóközleményben.

Tárgyalhatnak a nyilvánosságról

Répássy Róbert fideszes képviselő szerdán akkor kereste meg a Miniszterelnöki Hivatal államtitkárát parlamenti szobájában, amikor tudta, hogy a kormány Szolnokon tartja kihelyezett ülését. Szekeres Imre, a MeH általános politikai államtitkára jelezte: előre egyeztetett időpontban kész fogadni Répássy képviselőt, és tárgyalni vele a Miniszterelnöki Hivatal által felkért szakértő döntéselőkészítő tanulmány nyilvánosságáról.

Korábban Szekeres Imre levélben értesítette a Fidesz képviselőcsoportjának vezetőjét, Áder Jánost, hogy a kormányzati munkát érintő hosszútávú döntések alapjául szolgáló dolgozat nem hozható nyilvánosságra.

A MeH közleménye szerint Répássy tegnapi sajtótájékoztatója után, csütörtökön már nem tartotta fontosnak a találkozó egyeztetését. A Miniszterelnöki Hivatal államtitkára továbbra is várja a Fidesz képviselőjének jelentkezését.

Mint arról szerdán beszámoltunk, nem olvashatta el Ron Werber a kormányzati munka hatékonyabbá tételéről készíttetett tanulmányát Répássy Róbert, aki a képviselő betekintési jogára hivatkozva kívánt betekinteni a szocialisták háttéremberének munkájába Szekeres Imre titkárságán. Répássy szerint botrányos módon utasították el kérését.