Botond, Mózes
11 °C
21 °C

Répássy Róbert elnézést kér Gyurcsányék lehazugozásáért

2005.08.23. 08:42
Répássy Róbert elnézést kér Szabó Zoltán MSZP-s politikustól, amiért lehazugozta. Szabó ugyanis állította, hogy Orbán Viktor családi cége üzleti kapcsolatban állt az állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház Rt-vel.
Kiderült, hogy Orbán Viktor volt miniszterelnök családi cége mégis adott el szőlőt az állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház Rt.-nek. Répássy Róbert fideszes képviselő ezt a tényt egy hónappal ezelőtt még cáfolta, és lehazugozta "Gyurcsányékat". Répássy állította, "sem Orbán Viktortól, sem a feleségétől, sem pedig a résztulajdonában álló Szárhegy-dűlő-Sárazsadány- Tokaj-Hegyalja Kft.-től nem vásárolt szőlőt a Tokaj Kereskedőház Rt."

Alapos tévedés

A Népszabadság szerint az új fejlemények tükrében Répássy "személyesen követi meg a szocialista Szabó Zoltánt, mert alaptalanul vádolta hazugsággal. Fideszes forrásaink megerősítették Répássy szándékait.

Szabó az Orbán-család meggazdagodását vizsgáló bizottság ideiglenes elnökeként nyilatkozott a volt miniszterelnök és az állami cég közötti kapcsolatról.

Miután a Népszava és a Népszabadság is leleplezte az üzleti kapcsolatot, Révész Máriusz fideszes szóvivő ígéretet tett arra, hogy nyaralása után Répássy elnézést fog kérni.