Sára, Márió
2 °C
6 °C

Két új gyanúsított a Molnár-ügyben

2004.01.13. 17:41
Újabb gyanúsítottakat hallgatott ki kedden a rendőrség a Molnár Csaba elleni eljárás kapcsán. Egyikük ügyvédje, Kamarás Gábor azt mondta, hogy védencét vesztegetéssel vádolják, ám részleteket az ügyről nem közölhet, és a rendőrség sem ad tájékoztatást, mert 45 évre titkosították az ügy anyagát.
Két új gyanúsítottat hallgatott meg kedden a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatala abban az ügyben, amelyben korábban az ORFK pénzmosás elleni osztályát vezető Molnár Csaba alezredest is meggyanúsították - közölte az ügyészség szóvivője. "A más ügyben már előzetes letartóztatásba helyezett Basszám T. szíriai állampolgárt, illetve D. Zoltánt hivatali vesztegetéssel gyanúsítja a nyomozó hivatal" - mondta Dobos Gabriella.

Aktív vesztegető

A gyanúsítottak részben érdemi vallomást tettek. A gyanúsításban szereplő cselekmények bizonyos részéről nyilatkoztak, más részére vonatkozóan azonban megtagadták a vallomástételt. Kamarás Gábor, Basszám ügyvédje az Indexnek azt mondta, hogy a szír férfit aktív vesztegetéssel vádolják, ám többet államtitokra hivatkozva nem mondhatott.

Tolltartó és sütemény

A szóvivő mindehhez hozzátette, hogy a kedden meghallgatott két férfi ellenvetéssel élt a gyanúsítás miatt. Molnár Csaba sajtóinformációk szerint tolltartót és süteményt fogadott el a szírtől, de az ajándékokról feljegyzést írt főnökeinek.

Államtitoksértés

Basszám T. és D. Zoltán ellen pénzmosás alapos gyanújával egy másik büntetőeljárás is folyamatban van a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. Ennek keretében rendelték el korábban kettejük előzetes letartóztatását. Molnár Csabát hivatali visszaéléssel, államtitok-sértéssel és vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel gyanúsították meg az ügyészségi nyomozók pénteken. Az alezredes és védője a gyanúsítás miatt ellenvetéssel élt. Az eljárás a Nemzetbiztonsági Hivatal feljelentése és az általuk rendelkezésre bocsátott bizonyítékok alapján indult.