Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Orbán átkereszteli a Fidesz-központot

2007.05.03. 12:49
Pénteken, ünnepélyes szalagátvágással avatja fel a Szövetségesek házát Orbán Viktor Fidesz-elnök. Az egykori Szentkirályi utcai pártfõhadiszállásra a kereszténydemokraták kivételével valamennyi szervezet beköltözik. A Fidesz-szövetséges Kisgazda Polgári Egyesületnek is jut hely, ám a hétvégén zászlót bontott kisgazdapártnak nem lesz ott irodája.

Több hónapos szervezési és épületfelújítási munkálatok után pénteken Orbán Viktor Fidesz-elnök avatja föl a Szövetségesek házát A pártelnök lényegében a Fidesz korábbi székházát nyitja meg újra, ahova most az ellenzéki párttal szövetségben mûködõ társult szervezetek költöznek be.

A szatelitek tárgyaltak

A fideszes szatelitszervezetek és a párt között már fél éve megkezdõdtek az egyeztetések a Szentkirályi utcai bérleményrõl, amelybõl egyébként éppen takarékossági okokból költözött ki a párt a 2006-os választási vereség után. Az ellenzéki párt a korábbi hírek szerint hosszú távra vette bérbe a Makona Irodaházat, amelyet Makovecz Imre tervei alapján építettek át.

Semjén marad az István utcában

A Szövetségesek háza az elõzetes tervek szerint valamennyi szövetségesnek, így a kereszténydemokratáknak is helyet adott volna, végül azonban a Semjén Zsolt vezette formáció nem lesz lakója az épületnek. A KDNP kitart a VII. kerületi István utca és a Dózsa György út sarkán található, lakásból átalakított országos központ mellett. A Szentkirályi utcában helyet kap viszont a Lungo Drom, a Vállalkozók Pártja, a Fidelitas, a Magosz és a Kisgazda Polgári Egyesület. Nem kapott irodát viszont a múlt hétvégén zászlót bontott új kisgazdapárt, amelynek vezetõi azonosak a Fidesz-szövetséges kisgazda egyesületével. Úgy tudjuk, Orbán Viktor ezzel is üzen az új pártnak, hogy nem tartja sikeres elképzelésnek a kisgazdák pártosodását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?