Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Olvashatta-e Rogán megjelenés előtt a Magyar Vizslát?

2006.01.08. 18:26
A Fidesz-közeli lap cikkeit a szocialisták állítása szerint Rogán Antal irodájából faxolták el a postára a megjelenés előtt, pedig a Fidesz kampányfőnöke akkor külfoldön, a Szentkirályi utcai székház pedig zárva volt.

A Magyar Vizsla című kiadvány következő számába szánt egyik oldal elfaxolt másolatát mutatta be vasárnapi sajtótájékoztatóján Újhelyi István, az MSZP alelnöke. A másolaton feladóként Rogán Antal titkársága van feltüntetve, és a titkárság faxszáma látható rajta.

Itt letöltheti Újhelyi bizonyítékait>>

Újhelyi szerint az oldalt a Fidesz Szentkirály utcai székházából faxolták a Magyar Postához. Véleménye szerint az oldalt Rogán Antal, a Fidesz kampányfőnöke láthatta megjelenés előtt. Újhelyi elmondta, hogy a kiadvány több, 2005. december 27-én elfaxolt oldalának másolata is a birtokukban van.

Révész Máriusz, a Fidesz szóvivője szerint a dokumentumok, amiket Újhelyi mutatott be, "nyilvánvaló hamisítványok". "Amit az MSZP és Újhelyi István művel, az politikai krimibe illik" - jelentette ki.

Mint mondta, december 23-tól a Fidesz székháza zárva volt, minden munkatársuk szabadságát töltötte. Rogán Antal Révész szerint december 27-én külföldön volt, így "nyilvánvalóan példa nélküli hamisitás történt".

Arról, hogy Rogán még a megjelenés előtt láthatta a magyar Vizsla legfrissebb számának írásait, vasárnap a Vasárnapi Hírek is beszámolt. A Fidesz helyreigazítási kérelemet küldött a lapnak a szintén Rogánt gyanúba keverő cikk állításainak visszavonásáért.

A Magyar Vizslát kiadó Adózók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke, Horváth Éva tagadja, hogy a lapnak köze lenne a Fideszhez. Horváth - akit barátai kefekirálynőnek hívnak - ugyanakkor az Orbán Viktor által életre hívott polgári körök egyik legradikálisabbjának, a kendertüntetésen is akciózó Friss Levegőt Polgári Körnek a vezetője és a Fidesz egyik kerületi szervezetének is elnöke volt. Elnöksége idején Orbán Viktor is felszólalt a kerületi szervezetben. A lap azonos nevű honlapját Rogán Antal közeli munkatársa regisztráltatta. Korábban ő regisztrálta a Fidelitas weboldalát is és Rogán megbízásából ő happolta el a Medgyessy-kormány elől az europaterv.hu címet is.