Olvashatta-e Rogán megjelenés előtt a Magyar Vizslát?

2006.01.08. 18:26
A Fidesz-közeli lap cikkeit a szocialisták állítása szerint Rogán Antal irodájából faxolták el a postára a megjelenés előtt, pedig a Fidesz kampányfőnöke akkor külfoldön, a Szentkirályi utcai székház pedig zárva volt.

A Magyar Vizsla című kiadvány következő számába szánt egyik oldal elfaxolt másolatát mutatta be vasárnapi sajtótájékoztatóján Újhelyi István, az MSZP alelnöke. A másolaton feladóként Rogán Antal titkársága van feltüntetve, és a titkárság faxszáma látható rajta.

Itt letöltheti Újhelyi bizonyítékait>>

Újhelyi szerint az oldalt a Fidesz Szentkirály utcai székházából faxolták a Magyar Postához. Véleménye szerint az oldalt Rogán Antal, a Fidesz kampányfőnöke láthatta megjelenés előtt. Újhelyi elmondta, hogy a kiadvány több, 2005. december 27-én elfaxolt oldalának másolata is a birtokukban van.

Révész Máriusz, a Fidesz szóvivője szerint a dokumentumok, amiket Újhelyi mutatott be, "nyilvánvaló hamisítványok". "Amit az MSZP és Újhelyi István művel, az politikai krimibe illik" - jelentette ki.

Mint mondta, december 23-tól a Fidesz székháza zárva volt, minden munkatársuk szabadságát töltötte. Rogán Antal Révész szerint december 27-én külföldön volt, így "nyilvánvalóan példa nélküli hamisitás történt".

Arról, hogy Rogán még a megjelenés előtt láthatta a magyar Vizsla legfrissebb számának írásait, vasárnap a Vasárnapi Hírek is beszámolt. A Fidesz helyreigazítási kérelemet küldött a lapnak a szintén Rogánt gyanúba keverő cikk állításainak visszavonásáért.

A Magyar Vizslát kiadó Adózók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke, Horváth Éva tagadja, hogy a lapnak köze lenne a Fideszhez. Horváth - akit barátai kefekirálynőnek hívnak - ugyanakkor az Orbán Viktor által életre hívott polgári körök egyik legradikálisabbjának, a kendertüntetésen is akciózó Friss Levegőt Polgári Körnek a vezetője és a Fidesz egyik kerületi szervezetének is elnöke volt. Elnöksége idején Orbán Viktor is felszólalt a kerületi szervezetben. A lap azonos nevű honlapját Rogán Antal közeli munkatársa regisztráltatta. Korábban ő regisztrálta a Fidelitas weboldalát is és Rogán megbízásából ő happolta el a Medgyessy-kormány elől az europaterv.hu címet is.