Benedek
-5 °C
5 °C

Megint két szóvivője lehet a Gyurcsány-kormánynak

2007.06.04. 15:24
Két hónapja keresnek a kormány számára új szóvivőt, jelenleg úgy néz ki, egy férfit és egy nőt neveznek ki a posztra, csakúgy mint annak idején Batiz Andrást, és László Boglárt. A férfit már fel is kérték a feladatra, ő egyébként most is a MEH-ben dolgozik. A női szóvivőről egyelőre nem lehet tudni részleteket.

A jelenlegi elképzelés szerint nem egy, hanem két szóvivője lesz a Gyurcsány-kormánynak, derült ki kormányzati forrásból hétfőn. A kormányzati kommunikáció vezetői több mint két hónapja, Demcsák Zsuzsa visszalépése óta keresik az új szóvivőt.

Az írott és elektronikus sajtó az elmúlt napokban több új nevet is megemlített az esélyesek között: Szomszéd Orsolyát és Budai Bernadettet, a Vision Consulting két politikai elemzőjét.

A legfrissebb értesülések szerint egy nő mellett egy férfi szóvivője is lehet a kabinetnek, aki jelenleg is a Miniszterelnöki Hivatalban dolgozik, és már felkérték a posztra. Gréczy Zsolt neve korábban már felmerült a lehetséges jelöltek közt, de a Miniszterelnöki Hivatal jelenlegi főtancsadója az Indexnek határozottan cáfolta, hogy ő lesz az egyik szóvivő. Úgy tudjuk, a kormány legkésőbb legkésőbb őszig szeretné megtalálni az új szóvivőt.

Miután Demcsák Zsuzsa áprilisban visszalépett a poszttól, a miniszterelnök új kommunikációs csapata készített egy 10-12 fős listát a lehetséges jelöltekről, közülük többen információs beszélgetésen, meghallgatáson is részt vettek. Ezen a listán szerepelt Kálmán Olga is, aki azonban már korábban jelezte, nem akar kormányszóvivő lenni.