Eleonóra
-1 °C
2 °C

Orbán megkerül, Gyurcsány töpreng

2006.03.22. 12:28
Csütörtöktől új lendületet kap az MSZP kampánya. Eltűnnek a tévékből a Hová tünt Orbán Viktor felütésű reklámok, és felváltja a helyüket egy „nagyköltségvetésű” egyperces reklámfilm. Kedden a helyi kampányfőnökök kaptak eligazítást.

Az MSZP új reklámfilmmel váltja fel az Orbán Viktort támadó kampányfilmjét. Az Index információi szerint ebben Gyurcsány egy autóban ülve "az országgal kapcsolatos vízióiról beszél", a családjával mutatkozik, illetve miniszterelnöki dolgozószobájából értékeli a kormányzása eredményeit.

Gyurcsány töpreng

A reklámfilm első verzióját csütörtöktől vetítik a televíziók. Forrásaink szerint az eddigiekhez képest nagy költségvetésű reklámfilm először egyperces hosszúságú lesz, aztán fokozatosan rövidül, és a végső verzió már csak félperces lesz.

A szocialisták plakátjai is módosulnak. A posztereken továbbra is Gyurcsány Ferenc lesz látható, az üzenetek viszont arra szolgálnak majd, hogy mozgósítsák a szocialista híveket. Információink szerint a szocialisták minden háztartásba egy újabb szórólapot is eljuttatnak a választások előtti utolsó öt-nyolc napban.

A brossúrát a helyi jelöltek és a kormányfő jegyzi majd, és kifejezetten a választókörzetben élőknek is megfogalmaznak különböző ígéreteket, útfelújításokat, iskolák rendbehozatalát, azaz az Új Magyarország program, a körzetre eső vállalásait.

Győzzék meg ismerőseiket is

A szocialista aktivisták ugyancsak felkeresik azokat a szimpatizánsaikat, akik megadták elérhetőségeiket a pártnak. Úgy tudjuk, a szimpatizánsok külön, személyre szóló levelet is kapnak majd, amelyben a kormányfő arra buzdítja a szimpatizánsokat, győzzék meg ismerőseiket és barátaikat is.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vezetésével hétfőn és kedden a szocialista kampányfőnököknek értekezletet tartottak, amelyen információink szerint a kormányfő úgy vélekedett, hogy jók a közvéleménykutatási adatok, de mégsem szabad senkinek sem "hátradőlnie".

Még hátrébb húzódik

Gyurcsány a kampányfelkészítőn kijelentette, a legfontosabb feladat annak a 200-250 ezer embernek a meggyőzése lesz, akik noha biztosan elmennek szavazni, de még nem tudják kire adják voksukat. Egyebek mellett az ő meggyőzésüket is szolgálja a már említett új reklámfilm, ami leváltja a Hová tűnt Orbán Viktor című, a Fidesz-elnök parlamenti hiányzásait kidomborító klipet.

A kampányfelkészítőn Szekeres Imre elnökhelyettes megelégedettségének adott hangot. Szerinte a Fidesz annyira saját maga ellen dolgozik, hogy "engedni kell a fiúkat, hogy azt csináljanak, amit akarnak." Szekeres önzetlenségének tanúbizonyságát adva, vállalta, hogy ő is hátrébb húzódik a kampány utolsó szakaszában.