Auguszta
-4 °C
2 °C

A magyar politikusok maradnak a szexnél

2006.01.31. 00:16
Nem tartják összeegyeztethetetlennek a választási kampányt és a nemi életet a magyar politikusok, egyelőre nem akadt követője a választásig szexmentességet fogadó Silvio Berlusconinak.

"Az ő bűnös életéhez képest, szerintem ez nagyon rövid önmegtartóztatást jelent" - kommentálta az Indexnek Horváth Csaba szocialista politikus Silvio Berlusconinak azt a fogadalmát, hogy az április 9-i választásokig tartózkodik a szextől. Mivel elég stabil kapcsolatban élek, nem szükséges ilyet külön kihangsúlyoznom. De az ötlet jó" - mondta arra, hogy vállalna-e hasonló önmegtartóztatást.

Szerinte egy bűnös számára, mint Berlusconi, azért is praktikus az ilyen fogadalom, mert legalább kifelé azt mondja, hogy "ebben a nagyon fontos időszakban megtartóztatok valamit. "Ebben a rövid időszakban legalább képes arra, hogy úgy éljen, mint egy normális ember, de nem viszi túlzásba" - tette hozzá.

A fiatal baloldal készül-e ilyen fogadalmat tenni? - kérdeztük Komássy Ákos elnököt. "Kizárt dolog, a Fiatal Baloldal a biztonságos szexuális életet az ifjúkor egy nagyon fontos részének tekinti, ezért indít kampányt a biztonságos szexért." A Fiatal Baloldal "nagyon jókedvűen és bátran vág bele a kampányba, mert úgy látom, az emberek azt akarják, hogy Gyurcsány Ferenc még négy évig sikeresen vezesse az országot. A szex nem veszi el se az időnket, se az energiánkat a kampánytól. Mindent viszont még a kampányért sem adunk fel."

Wintermantell Zsolt, a Fidesz politikusa a szexmentességre vonatkozó kérdésünkre csak "jó egészséget kívánt" Berlusconinak. Pokorni Zoltán arra a kérdésünkre, hogy szükség van-e önmegtartóztatásra a Fidesz győzelméhez, annyit mondott, hogy "nincs".

Az MDF-nél lesz-e ilyen vállalás? - szegeztük a kérdést a szellemi párbajokat kedvelő Pettkó Andrásnak. "Minden politikusnak a maga joga eldönteni, hogy mivel doppingolja magát, vagy mivel gondolja a jobb választási eredményt elérni" - mondta, bár nem hiszi, hogy a szextől való megtartóztatás befolyásolja a kampány eredményét.

A szocialista Botka László, Szeged első emberenem fogadna szexmentességet, és nem is hiszi, hogy a választópolgárok ezt várják el tőle. Juhász Ferenc honvédelmi miniszter Berlusconi esetében megérti, de ő "egy kicsivel már fiatalabb". És nem fogad önmegtartóztatást? - kérdeztük: "Hát Berlusconinak semmiképpen nem" - felelt.