Béla
4 °C
15 °C

Berlusconi nem szexel a választásokig

2006.01.30. 16:06
Komoly fogadalmat tett a magát igazi nőcsábásznak tartó Silvio Berlusconi. Egy népszerű olasz pap jelenléte szexmentességi fogadalomra késztette egy szardíniai kampánygyűlésen. A kormányfő két és fél hónapig megtartóztatja magát.

Az áprilisi olasz parlamenti választásokig nem él nemi életet Silvio Berlusconi. Az olasz kormányfő szardíniai kampánygyűlésén tette különös fogadalmát. A kampánygyűlést egy népszerű tévéprédikátor vezette, elképzelhető, hogy ő ihlette önmegtartóztatásra az excentrikus kormányfőt.

Melegellenességét dícsérték, szexmentességet fogadott

Berluisconi 69 éves, így ígérete nem is tűnik túl nagy vállalásnak. Tény ugyanakkor, hogy a kormányfő korát meghazudtolóan jól néz ki, egyik helyettese szerint akár saját fia is lehetne. A kormányfőn a hírek szerint plasztikai műtétet hajtottak végre, sőt, azt is beszélik, hogy fiatalságát a kecsketejnek köszönheti. Berlusconi a kecsketejivást tagadta, plasztikai műtétjeire azonban kifejezetten büszke.

A nagygyűlésen a Giornale olasz napilap beszámolója szerint Massimiliano Pusceddu atya éppen azért méltatta Berlusconit, hogy ellenzi a melegházasságokat, amikor a kormányfő váratlan fogadalmat tett. "Megpróbálok megfelelni az elvárásoknak, ígérem, hogy április 9-ig (amikor a magyarokhoz hasonlóan az olaszok is a parlamentről szavaznak) teljesen szexmentes életet élek majd" - mondta Berlusconi.

Igazi playboy

Berlusconi régebben inkább fiatalos megjelenésére és szexuális vonzerejére volt büszke. Tavaly júniusban azzal döbbentette meg Tarja Halonen a hétvégén újraválasztott finn elnöknőt, hogy playboyi vonzerejének tulajdonította sikerét az EU élelmiszer-egészségügyi központjának helyszínéért folytatott csatában. Az ügynökségnek az olasz Parma mellett Helsinki is szívesen helyet adott volna.

2003-ban amerikai tőkéseket próbált országába csábítani, mondván az országában "gyönyörű titkárnők, szuper csajok" vannak. A kétszer házasodott kormányfő a külföldi tudósítók egybehangzó véleménye szerint igazi nőcsábásznak képzeli magát, írja a BBC.

Berlusconi - aki már sanzonénekesként is megpróbálta meghódítani a nők szívét - 27 éve vált el első feleségétől, hogy elvegye a szőke szexbombát, Veronica Lariót. Sajtójelentések szerint az elmúlt években problémássá vált házasságuk.