Eleonóra
-1 °C
2 °C

Berlusconi tagadja, hogy kecsketejet ivott

2004.01.23. 13:48
"Nem ittam kecsketejet" - jelentette ki a látványosan lefogyott Silvio Berlusconi. Az olasz kormányfő egy hónapja tűnt el a nyilvánosság elől, feltételezések szerint plasztikai műtéten esett át. Berlusconi hallgat, arca változatlannak tűnik.
Egy hónap után újra nyilvánosság elé állt Silvio Berlusconi. Az excentrikus olasz kormányfő eltűnése a legkülönfélébb találgatásokra adott okot - írja az AP.

Magyar gyártású arcot kapott?

A réginek tűnik
Az olasz kormányfő egy magyar származású plasztikai sebész, dr. Toth állítása szerint plasztikai műtéten esett át, szeme körüli ráncait varratta fel. Az orvos később visszavonta állítását és tagadta a műtétet.

A L'Espresso című baloldali hetilap szerint azonban valóban plasztikázták a kormányfő arcát. A napilap értesülései szerint Berlusconi komplet arcműtéten esett át egy svájci klinikán. Az egy elismert kaliforniai szaktekintély vezetésével végrehajtott operáció során egy szem körüli duzzanat jelentett problémát.

Az olasz kormány nem kívánta kommentálni a híreket.

Nem tartott tibeti diétát

Megterhelő európai güri
"Jól szórakoztam a fantazmagóriákon, amik az újságokban megjelentek" - jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Berlusconi. Az AP tudósítója szerint a kormányfő arca változatlan, viszont látványosan lefogyott. Újságírói kérdésre válaszolva azonban tagadta, hogy tibeti diétát tartott volna, és állítása szerint kecsketejet sem ivott. Elismerte azonban, hogy a múlt hónapban böjtölt.

"Minden reggel egy pár órát magamra szántam" - mesélt egyhónapos visszavonultsága részleteiről a kormányfő. "Sokat fogytam és kipihentem a borzalmas EU-s güri fáradalmait" - mondta. Berlusconi az elmúlt fél évben az EU soros elnöke volt.

Berlusconi utoljára tavaly december 20-án jelent meg a nyilvánossága előtt. "Magánéleti elfoglaltságai voltak" - indokolta a kormányfő távollétét minisztere és koalíciós partnere, Umberto Bossi. Az Északi Liga elnöke szerint Berlusconi remekül van. "Úgy néz ki, mintha a fiam lenne" - jelentette ki.