Judit
2 °C
7 °C

Berlusconi a tőkéseknek ajánlgatja az olasz titkárnőket

2003.09.24. 20:21
Olaszország az Egyesült Államok leghívebb barátja Silvio Berlusconi kormányfő szerint, aki a Wall Streeten, New Yorkban az amerikai befektetéseket ösztönözve és szorgalmazva kijelentette: az országban kormányzása alatt sokkal kevesebb lett a kommunista, viszont rengeteg a nevezetesség, gyönyörű a vidék és a titkárnők is szépek.
Az amerikai látogatáson tartózkodó olasz miniszterelnök most sem hagyta ki a lehetőségeket a politikai szellemeskedésre, még a komoly befektetők invitálásának tekintetében sem.

Érdemes befektetni

Érvelése szerint kormányzását megelőzően még 34 százalék szavazott a kommunistákra, de most már támogatóik aránya 16 százalékra esett vissza, s emellett Itália szép ország, szép titkárnőkkel.

Mussolini és a nyaralók

Az olasz kormányfő legutóbb néhány napja okozott belpolitikai botrány egy lapinterjújával. A miniszterelnök Mussolini fasiszta diktátort mentegette a brit Spectator című lapnak adott nyilatkozatában. "Mussolini soha nem gyilkolt meg senkit." "Mussolini valójában nyaralásra küldte a bebörtönzötteket" - mondta a lap kérdésére. A kormányfő szerint Szaddám Huszeinnel összevetve "Mussolini nem is olyan rossz".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?