Sára, Márió
2 °C
6 °C

Nőtt a Fidesz-előny a Tárki szerint

2003.11.07. 16:49
Nőtt a Fidesz-MPSZ népszerűségi előnye az előző mérésekhez képest a Tárki legújabb adatai szerint. A közvélemény-kutató szerint jelenleg a biztos szavazók 48 százaléka az ellenzéki pártra adná a voksát.
A Tárki honlapján közölt legfrissebb vizsgálati adatai szerint az elmúlt hetekben növekedett a két nagy párt közötti különbség. A egy-két százalékos eltérés több mint 10 százalékos szakadékká változott.

Szocialista bessz tavasz óta

A közvélemény-kutató legújabb vizsgálata szerint a biztos szavazók 48 százaléka adná voksát a Fideszre. Az ellenzéki párt támogatottsága a Tárki kimutatása alapján 5 százalékponttal emelkedett egy hónap leforgása alatt, az MSZP pedig ezzel szemben 4 százalékos veszteséget kell elkönyvelnie. A 37 százalékosra apadt szocialista tábor az intézet adatai szerint a tavasszal még a biztos szavazók több mint felét tette ki. Közvélemény-kutató cég mérései viszont azt is mutatják, hogy az összes megkérdezett körére vetítve nem történt akkora változás, mint az eltökélt párttámogatók között. A Fidesz táborának növekedése ebben körben az előző hónaphoz hasonlóan továbbra is 29 százalékos maradt, a szocialisták pedig egy pontot visszaesve 25 százalékon állnak.

A kutatás szerint a biztos szavazók csoportjában szeptemberhez képest erősített az SZDSZ, 4-ről 6 százalékra, de az összes megkérdezett között továbbra is 4 százalékos eredményt tudhatnak maguknak. A kisebbik ellenzéki párt, az MDF kis visszaeséssel 2 százalékon áll mindkét kategóriában.