Klaudia
-4 °C
2 °C

Fegyelmi a kaposvári tisztifőorvos ellen

2003.02.05. 08:21
Az országos tisztifőorvos fegyelmi vizsgálatot indított a kaposvári tisztifőorvos ellen, amiért a szakember a háziorvosknak írott körlevélben kérte a gyógyítókat, hogy frissítsék fel a lépfenével kapcsolatos ismereteiket. Az országos tisztifőorvos szerint ugyanis a körlevél tartalma félreérthető és pánikkeltő következtetéseket váltott ki a kaposváriak körében.
Levélben szólította fel a kaposvári ÁNTSZ a Kaposvár illetékessége alá tartozó hetvennyolc település, köztük Taszár háziorvosait is arra, hogy elevenítsék fel ismereteiket a lépfenével kapcsolatban - számolt be a hírről elsőként az Index. "Valóban postáztunk ilyen levelet" - ismerte el az Index érdeklődésére Fadgyas Erzsébet, a városi tisztiorvosi szolgálat főorvosa, értetlenkedve azon, hogyan szivároghatott ki a "bizalmas" információ

Kedden az esti órákban az MTI megkeresésére az országos tiszti főorvos szükségesnek tartotta a közvéleményt tájékoztatni, hogy a taszári katonai bázison történő kiképzés nem jelent sem helyileg, sem országosan biológiai veszélyhelyzetet.

Ungvári György főorvos közleményében tudatta, hogy nyilatkozatára azért került sor, mert a kaposvári városi tiszti főorvos - hatáskörét és felhatalmazását túllépve - a működési területéhez tartozó valamennyi háziorvoshoz, házi gyermekorvoshoz és foglalkozás-egészségügyi szolgálat vezetőjéhez levelet küldött, amelynek tartalma félreérthető és pánikkeltő következtetéseket váltott ki mind a címzettek, mind rajtuk keresztül Kaposvár város lakosságának egy részében.

Magyarországon egyébként 2001. szeptember 11-ét követően a Tisztiorvosi Szolgálat az egész országban a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően felkészült a váratlan események biztonságos kezelésére - hangsúlyozza az országos tiszti főorvos nyilatkozatában. Tudatta azt is, hogy az ügyben fegyelmi vizsgálatot indított.