Kádár-tagadás miatt kilép az MSZP-ből Tatár Csaba

2007.08.01. 20:33
Kilép azt MSZP-ből és lemond több pártbéli tisztségéről is Tatár Csaba, a munkástagozat alelnöke, aki nyilatkozatban bírálta pártja gazdaságpolitikáját, és azt, hogy az MSZP kitagadta Kádár Jánost.
forrás: mszp.hu

"Csalódottság, szégyen és düh is munkálkodott bennem, akkor mikor a tagsági viszonyom megszüntetését és az MSZP tisztségeimről lemondó bejelentő levelemet megírtam" - így kezdődik az a közlemény, amelyet az Indexhez is eljuttatott Tatár Csaba, az MSZP Munkás és Érdekképviseleti Tagozatának Heves megyei elnöke, aki egyben a párt Országos Munkás és Érdekképviseleti Tagozatának országos alelnöke, illetve az MSZP Baloldali Tömörülés Platform egri és Heves megyei titkára is.

"Azt hiszem érthető, hogy mennyire frusztráltak az elmúlt hónapok történései engem, aki reményeim, és hitem szerint mindig a kisemberek oldalán állónak éreztem magam. Baloldali értékrendemmel összeegyeztethetetlen gazdasági lépések sorozatát tettük, tesszük meg. Több barátommal, elvtársammal való hosszas beszélgetés, belső vívódás során arra az elhatározásra jutottam, hogy a tagsági viszonyom megszüntetem az MSZP-nél" - írja Tatár.

Kádár kitagadása miatt

Ennek oka az "elvi és ideológiai egyet nem értés a MSZP - elsősorban a saját történelmi örökségétől - való eltávolodása, elhatárolódása miatt (Kádár János kitagadása, MSZP pártszékház eladása)".

Tatár így zárja nyilatkozatát: "Lemondok az MSZP tagságomról, és az MSZP Munkás és Érdekképviseleti Tagozatának Országos alelnöki posztjáról, az MSZP Baloldali Tömörülés Platform Heves megyei és egri titkári posztjáról és az MSZP egri elnökségi tisztségemről is! Ugyanis ezeket a pozíciókat társadalmi munkában láttam el önzetlenül szabadidőmben!"

A ferencesektől a szakszervezetekig

Az MSZP oldalán megtalálható életrajza szerint Tatár Csaba, 1972-ben született Margitta városában. (A párt honlapja nem írja, hogy ez a település Romániában van.) Tanulmányait Érmihályfalván az Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Szakközépiskolában végezte, 1991 szeptemberétől Assisi Szent Ferenc rendjének novíciusa voltam három évig. 1996-ban megnősült, két leánya is született azóta.

1997 nyarán az egri Leoni Hungária Kft. gyárában helyezkedett el kábelköteg-készítőként. Kollégáival újraindították a Vasas Szakszervezetet, amelynek 1998 októberétől függetlenített titkára volt. 2000-ben a Vasas Szakszervezeti Szövetségi Tanács tagjává, 2001-ben a Vasas Szakszervezeti Szövetség Elnökségének tagjává, majd 2002-ben a Vasas Járműipari Szövetség alelnökévé választották meg.

MEASZ-aktivista és vezető mentor

Tagja és aktivistája a Magyar Vöröskeresztnek, illetve a Többgyermekes Családok Egri Egyesületének. A Vasas Szakszervezeti Sportszövetség elnökségi tagja és a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének aktivistája is.

Jelenleg egy kiemelten közhasznú alapítvány Heves megyei szervezeténél dolgozik, mint vezető mentor. Az alapítvány profilja az idősgondozás, hajléktalanok gondozása, drogprevenció, nagycsaládok segítése.

Országos és megyei pártfunkciók

2004-től a Magyar Szocialista Párt egri városi elnökségének tagja volt és ellátta az MSZP Heves Megyei Baloldali Tömörülés Platform Koordinációs titkári feladatát, valamint az MSZP Munkás és Érdekképviseleti Tagozatának egri alapszervezetének alapító tagja és ügyvezető elnöke volt.

2005. január 11-én az MSZP Országos Munkás és Érdekképviseleti Tagozatának ügyvivői alelnökévé választották Tatár Csabát.