Benedek
-5 °C
5 °C

Elolvadt a Belváros jobbos többsége?

2006.04.04. 14:45
A szocialisták szerint elolvadt a belvárosi jobboldali többség, a Fidesz szerint viszont nem. Tény ugyanakkor, hogy a büdzsét a fideszes képviselők támogatásával fogadta el a testület, noha az ellenzéki frakció hónapokig szabotálta a költségvetés napirendre vételét is. A fideszesek elvennék Steiner Pál szolgálati autóját, ami a polgármester szerint gyerekes bosszú.

Új, társadalmi megbizatású alpolgármestert választott Belváros-Lipótváros önkormányzata Gerendás József személyében, tartalmazza az önkormányzat keddi közleménye, amely beszámol arról is, hogy konszenzussal elfogadták a költségvetést és új igazgatót választottak a helyi tévé élére is.

Változtatás nélküli büdzsé

Steiner Pál szocialista polgármester az Indexnek azt mondta, teljesen világos, hogy elolvadt a néhány hónapig meglévő jobboldali többség. Érvelése szerint hónapokig napirendre venni sem hagyta a jobboldal a kerület költségvetését, most pedig, amikor megszűnt a többségük, lényegében változtatás nélkül fogadták el az indítványt.

Steiner szerint a megválasztott új, társadalmi alpolgármesterrel együtt újra megvan a szocialista-szabad demokrata koalíció minősített többsége a kerületben, hiszen Gerendás József egy keddi tájékoztatón azt közölte, nem csak munkájával, szavazatával is támogatja a polgármester munkáját.

Gerendás egyébként a Fidesz országos listájának 55. helyén szerepel, a Hírszerző úgy tudja, Gerendást azért tudta átállítani jobboldalról, baloldalra a helyi koalíció, mert a frissen megválasztott alpolgármesternek befutó listás helyet ígértek cserébe a jobboldal támogatásáért, ellenben az 55. hely korántsem tekinthető befutó helynek. Gerendás az Indexnek viszont tagadta, hogy "átállt" volna.

Puskás: Gerendás megválasztása fideszes siker

Puskás András, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője viszont pártja és az egész jobboldal sikerének tartja Gerendás megválasztását, mivel a képviselő a Fidesz frakcióját erősíti. Puskás közlése szerint Gerendás már a második fideszes alpolgármester, akit a testület nagy többséggel megszavazott. Puskás örül annak, hogy van büdzséje a városrésznek, de sajnálkozott, hogy nem korábban terjesztették be. Steiner erre viszont azt mondta, többször napirendre sem vették a költségvetés tervezetét, így cinikus Puskás mostani nyilatkozata.

Puskás sikernek tartja azt is, hogy a testület úgy határozott, el kell adni a polgármester szolgálati Saab-ját. Steiner viszont azt állítja, ilyen döntés nem született, csupán annyi történt, hogy felkérték a jegyzőt, tekintse át a városrész gépjárműparkját. Steiner gyerekes bosszúnak tartja, hogy amikor elfogadták a 24 milliárdos büdzsét, akkor az ellenzék azzal van elfoglalva, hogy milyen autója legyen a polgármesternek. Steiner úgy gondolja, Rogán Antalék kommunikációs fogásáról van szó, így próbálják ugyanis elfedni azt, hogy a választások előtt hat nappal elolvadt a belvárosi jobboldali többség.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft