Auguszta
-7 °C
0 °C

Előzetes letartóztatásba helyezték Tomcatet

2007.05.11. 15:51
Nem jogerős végzéssel a Fővárosi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte Tomcatet, akinek ügyvédje fellebbez a döntés ellen.
Közveszélyokozás előkészülete bűntett alapos gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság Polgár Tamást, tájékoztatott a Fővárosi Bíróság.

A bírósági közlemény szerint az előzetes letartóztatásról szóló végzés nem jogerős. Balogh András, Tomcat ügyvédje a TV2-nek elmondta, hogy fellebbeznek a végzés ellen. A tévéműsor szerint a Tomcattel együtt őrizetbe vett másik két személy szabadlábon védekezhet. Tomcatet azért nem engedték szabadon, mert más eljárások is folynak ellene.

Kedd este vettek őrizetbe három embert

A rendőrség kedden este vett őrizetbe három személyt. Egy névtelen telefonbejelentés alapján jutottak el a nyomozók a XXI. kerületi Nap utca egyik panelházának lakásába, ahol robbanószer előállításához szükséges vegyi anyagokat, elsősorban füstgyertyák, füstbombák házi előállítására alkalmas anyagokat, eszközöket találtak.

A szakértői vélemény alapján a keverékek bármikor begyulladhattak, berobbanhattak volna, vagyis alkalmasak voltak a közveszély okozására, ezért közveszélyokozás előkészülete miatt őrizetbe vették a lakásban tartózkodó 21 éves férfit és egy 48 éves nőt, valamint a lakásból a rendőrök érkezésekor éppen távozó, Tomcatet.

"Önmagában legfeljebb csak bizarr"

A lakásban tartott házkutatás során egy utazóbőröndben csontokat is találtak. Jármy Tibor az MTI érdeklődésére csütörtökön ezzel kapcsolatban elmondta: az orvos szakértő véleménye alapján a megtalált közel 200 csont - lábszárcsontok és bordacsontok - 30-40 embertől származhatnak.

"A szakértő véleménye szerint biztos, hogy a csontok nem a közelmúltban elhunytaktól származnak" - mondta, hozzátéve: "önmagában legfeljebb csak bizarr, hogy valaki emberi csontokat tart" otthon, de nem büntetendő. A rendőrség azonban azt vizsgálja, hogyan kerülhettek a lakásba a csontok.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!