Zita, Mariann
9 °C
21 °C

Torgyán szerint a vidéket ki akarják szorítani a hatalomból

2001.01.27. 20:22
A kisgazdapárt elnöke egy éve tapasztalja, hogy a vidéket ki akarják rekeszteni a kormányzati hatalomból. Torgyán József ezt a párt borsodi szervezetének megyegyűlésén jelentette ki, ahol továbbra is egyhangúlag hűségéről és támogatásáról biztosította az elnök-minisztert. Torgyán Józsefet a párt és az FVM élén a rendszerváltás óta, minden eddigit meghaladó eredményeket ért el - jelentette ki Dobos Ferenc megyei elnök. A pártelnök-miniszter szerint Lányi Zsolt rossz néven vette, hogy ,,én nem lettem köztársasági elnök, és így ő nem lehetett pártom elnöke", ezért politikailag más álláspontra helyezkedett.
Az FKGP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vezetése és három-négyezerre tehető tagsága továbbra is egyhangúlag hűségéről és támogatásáról biztosítja Torgyán Józsefet, aki a párt és az FVM élén, a rendszerváltás óta, minden eddigit meghaladó eredményeket ért el - jelentette ki Dobos Ferenc, a párt megyei elnöke, az Északtej Rt. Vezérigazgatója. Az FKGP borsodi szervezete zártkörű megyegyűlést tartott Miskolcon, amelyen jelen volt a pártelnök-miniszter is. A megyei elnök elmondta: az utóbbi napokban néhány megélhetési politikus a pártelnök külföldi tartózkodása idején megkísérelte megbontani a legnagyobb magyar történelmi párt egységét.

Impozáns kiállás

"Rendkívül impozáns volt a megye kisgazda tagságának egységes kiállása az FKGP országos vezetése és személy szerint mellettem" - mondta Torgyán József. Az FKGP elnöke hangoztatta véleményét, miszerint az elmúlt hetek történései egy gyalázatos akció részei voltak, amelyet távollétében, előre megszervezett kampányként folytattak pártjával szemben és ellene. Olyan baloldali liberális érdekről van szó, amelyik az MSZP-n és az SZDSZ-en belüli belső viták elterelését szolgálja - hangoztatta Torgyán.

Torgyánt nem érdekli Lányi és Orbán találkozója

A pártelnök-miniszter szerint Lányi Zsolt rossz néven vette, hogy ,,én nem lettem köztársasági elnök, és így ő nem lehetett pártom elnöke", ezért politikailag más álláspontra helyezkedett, amit Torgyán személyes ügynek tart. Rendkívül szomorú ügy, hogy az a Lányi Zsolt, akit ő hozott vissza a Nemzeti Kisgazda Pártból a Független Kisgazdapártba, már nem először, törvényszerűen, időnként meg-meg botlik - tette hozzá az FKGP elnöke. Orbán Viktor és a pártból a múlt héten távozott alelnök, Lányi Zsolt pénteki találkozójáról azt mondta, érdeklődési körétől mindig is távol esett, ki, kivel találkozik és a jövőben sem akar ilyen témával foglalkozni.

A liberálbolsevizmus kétpólusú politikai rendszere

Az FKGP elnöke kijelentette, egy éve tapasztalja, hogy a vidéket ki akarják rekeszteni a kormányzati hatalomból. A hatalmi harc most arról szól, hogy vajon belenyugszunk-e abba, hogy kiszorítsák a vidéket a kormányzati hatalomból, vagy pedig nem engedjük ezt meg, hiszen mi vagyunk többen, mi vagyunk erősebbek - jelentette ki Torgyán.

Az elnök szerint Magyarországon az ezredfordulón kiéleződött a politikai küzdelem. Arról van szó, hogy vajon beáll-e az ország egy olyan kétpólusú politikai rendszerre, amely tulajdonképpen egy pólust jelent, a liberálbolsevizmust, és annak különböző rendű-rangú képviseletét, vagy pedig a másik oldalon ott lehet a magyar nép képviselete is - mondta az elnök. Torgyán József szerint pártja nem fogadja el a kétpólusú politikai berendezkedést. Hozzátette: a liberális baloldal ugyanis nem nyugszik bele abba, hogy kiszorult a kormányzásból.

15%
4999 Ft
4250 Ft
15%
3899 Ft
3315 Ft