Endre, Elek
14 °C
27 °C
Index - In English In English Eng

Harmincmilliós szoci mutyiról mesél a HírTv

2008.01.11. 16:32
Ha bebizonyosodnak a vádak, akkor távoznia kell a közéletből annak a szocialista politikusnak, aki a HírTv beszámolója és egy három évvel ezelőtti hanganyag tanúsága szerint egy önkormányzati kht. 30 milliós hiányát akarta eltüntetni. Az MSZP reagálásában közölte: közgyűlési alelnökként hűtlen kezelést és okirat-hamisítást nem szocialista, hanem fideszes megyei közgyűlési alelnök követett el bizonyítottan.

Egy hároméves hangfelvételre hivatkozva a HírTv azt állítja, hogy egy 300 millió forintnyi közpénzzel támogatott kht. 30 milliós hiányát akarta "lepapírozni" Tóth József, szocialista országgyűlési képviselő.

A televízióban lejátszott anyag tanúsága szerint a megyei közgyűlés volt MSZP-s alelnöke arról faggatja munkatársait: visszadátumozott és utólag legyártott hamis dokumentumokkal kozmetikázható-e a kht. könyvelése. A felvételt Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség is megkapta, és különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt indított nyomozást.

A HírTv szerint az ügy főszereplője nem ismerte el, hogy partner lett volna a kht. zűrös ügyeinek elsimításában, a hangfelvételről pedig állítása szerint nem tud, és nem is kívánta meghallgatni.

Cser-Palkovics András szerint ha bebizonyosodnak a vádak, akkor a szocialista politikus számára egyetlen megoldás marad: távozik a közéletből. A Fidesz helyettes szóvivője mindenestre úgy érzi, már meg sem kell már lepődni azon, hogy ilyen ügyek derülnek ki, "hiszen nap mint nap előkerülnek hasonló, kormánypárti politikusokat érintő vádak".

Nyakó István egyből riposztozott, mondván: közgyűlési alelnökként hűtlen kezelést és okirat-hamisítást nem szocialista, hanem fideszes megyei közgyűlési alelnök követett el. Az MSZP szóvivője szerint Virágh László ügyéről a Fidesznek már papírja is van, mert másodfokon már döntött a debreceni ítélőtábla.

Ami az érdemi reagálást illeti, az elmaradt, Nyakó csak annyi mondott, hogy megvárják az ügyészségi vizsgálat eredményét, s csak után foglalnak állást az ügyben.