Laura, Alida
18 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Elvesztette a rendőrség a szocialista mutyi-kazettát

2008.01.15. 09:27
A debreceni és a nyíregyházi rendőrség között félúton eltűnt az a kazetta, amin az egyik szocialista képviselő arról beszél, miként lehet papíron lenullázni egy kht. 30 milliós hiányát, állítja a Magyar Hírlap. Ha a rendőrségnek nincs is, a Hír tévének megvan az inkriminált hangfelvétel. Az MSZP-s honatya viszont kitartóan tagad, sőt azt mondja: ő maga kezdeményezett vizsgálatot a kht. ellen.

A Hír tévének megvan, a rendőrségnek csak megvolt az a kazetta, amelyiken - a csatorna anyagának tanúsága szerint - Tóth József, Hajdú-Bihar megye egyik szocialista országgyűlési képviselője azt firtatja, miként lehetne a 300 millió forintos állami támogatást nyert M3 közhasznú társaság (Kht.) 30 millió forintos hiányát fiktív számlákkal eltüntetni.

A Magyar Hírlap szerint ugyanis a 2005-ben készült felvétel eljutott az M3 ügyében nyomozó rendőrökhöz, csak éppen az ügyészséghez nem. A lap úgy tudja, a kazettának akkor kelt lába, amikor az ügy a debreceni rendőrségtől átkerült Nyíregyháza nyomozóihoz.

A felvételt egyébként kht. egyik munkatársa készítette (akit a Magyar Hírlap P.B monogrammal jelöl), miután a debreceni rendőrségen ezt tanácsolták neki. P. B. gyomra ugyanis állítólag nem vette be, hogy részben neki kell elsimítania a 30 milliós hiányt, így egyből a szervekhez sietett.

Aztán másodszor is ellátogatott a debreceni rendőrökhöz, és megkezdődött a nyomozás, amit azonban, a Magyar Hírlap szerint elfogultság miatt hamarosan átvett Nyíregyháza. A vizsgálat végül mindössze 100 ezer forintos hiányt állapított meg, s vádat is emeltek a kht. projektvezetője ellen. A 30 milliós tétel többé nem bukkant fel, ahogy a kazetta sem, mindaddig, amíg a HírTV be nem mutatta.

Mindenesetre Tóth József kitartóan tagadja, hogy bármi köze lenne fiktív számlákhoz, és elkenéshez, szerinte utólag igyekszenek átértékelni személyes szerepét, holott pont ő volt az, aki a kht. ügyében levélben fordult a megyei közgyűlés MSZP-s elnökéhez, és felelőségre vonást követelt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!