Tüntetés a felvételiponthatárok miatt

2005.08.02. 15:19
Péntekre tüntetést szerveznek az Oktatási Minisztérium elé a felvételivel elégedetlenek részére. A rendőrség tudomásul vette a bejelentést.

Bejelentették a Budapesti Rendőr-főkapitányságon a felvételik miatt péntekre szervezett tüntetést, közölte Szabó Illés sajtóügyeletes. Kozák László rendőrségi szóvivő az Indexnek elmondta, tudomásul vették a bejelentést.

A tüntetést eredetileg két időpontra szervezték, írja a Népszava. Az egyik, sms-ben szervezett akcióban azt írják, ha valaki elégedetlen, mert nem vették fel felsőoktatási intézménybe, akkor szerdán vegyen részt a tervezett tüntetésen. Szerdára nem jelenettek be tüntetést, állítja a rendőrség.

A pénteki tüntetés viszont ennél konkrétabb: egy egri gimnáziumi tanárnő demonstrációra hívja a csalódott szülőket, tanárokat, diákokat. A tüntetés délelőtt 11-kor kezdődik az Oktatási Minisztérium előtt.

A rendőrség közleménye szerint a közterületen tartandó rendezvények szervezésének és megtartásának rendjét a gyülekezési jogról szóló 1989. évi III. törvény szabályozza. A BRFK kéri a szervezőket és a részt venni szándékozókat, hogy tanúsítsanak jogkövető magatartást.  • Tippek
  • Hírek