2024. június 25. 18:00
Hollandia
Ausztria
Olympiastadion III. forduló
2024. június 25. 18:00
Franciaország
Lengyelország
BVB Stadion Dortmund III. forduló
2024. június 25. 21:00
Anglia
Szlovénia
Cologne Stadium III. forduló
2024. június 25. 21:00
Dánia
Szerbia
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az emberek elkezdték szétszedni a sikertelen rendőrségi akció után a Szabadság téren maradt vízágyus autót. Többen felmásztak rá és különböző alkatrészeket feszegetnek le róla.
  • Elindult a fosztogatás is az MTV előtt, egy autót simán feltörtek - jelentette a helyszínről tudósítónk.
  • cikkünk a témában:

    Petrétei: a Szabadság térre összpontosítunk

    A rendészeti miniszter szerint most a rendőrség erőit a Szabadság térre összpontosítják. Eddig az nehezítette a helyzetet, hogy hétfőn az ország több pontján volt demonstráció, amelyet a rendfenntartóknak biztosítaniuk kellett.
  • A Tv2 információi szerint a köztévé az adása felfüggesztésére készül, miután többen bejutottak az épületbe.
  • Kollegánk a rendőrökkel együtt bejutott az MTV székházába. Egy 50 négyzetméteres helyen vannak, a pajzsos rendőrök, valószínűleg parancsra várnak, de nem érezni határozott irányítást. "Mindannyian feszültek" - mondta kollegánk.

    Visszavonuló rendőrök
  • A főbejárat három kapujából egynek a rácsát sikerült felfeszíteniük a tüntetőknek, akik akadálytalanul bejutottak a tévészékházba. Navracsics és Juhász Ferenc rendőri védelem alatt, a tévé bejáratától viszont eltűntek a rendőrök.
  • A Szabadság téren álló ostromolt épület már nem az MTV és nem is az állam tulajdona. Februárban 4,5 milliárd forintért a kanadai hátterű Palace 17 Kft. vette meg. A Magyar Televízió új székházának elkészüléséig a köztévé bérli az ingatlant.
  • Az épületben Baranya megyei rendőrökkel találkoztunk, akiket a nap folyamán vezényeltek a fővárosba. Az épület környékén mindenki azt találgatja, hogy hol vannak a rendőrök.
  • A tévészékház háta mögött van a mentősök bázisa. A mentőszolgálat munkatársainak tartott eligazításon az hangzott el: sem a rendőrök, sem a tűzoltók utasításai ellenére nem mennek el a helyszínről.
  • Tíz tűzoltóautó érkezett a Szabadság térre. A rendőrkordonon átjutottak, a tüntető tömeg többsége üdvözli őket, mások viszont nem szívesen fogadták, kiabálásokkal kifejezve a nemtetszésüket, hogy eloltják a tüzet - jelentette tudósítónk.
  • Riporterünk a Szabadság térhez vezető utcákban több megrongált rendőratót látott: szinte mindegyiknek kiszúrták a kerekét, letörték a visszapillantókat és az ablaktörlőket. Az egyik autóra festékkel az ÁVH feliratot írták.

    Tüntetők feszítik le a rendőrség vízágyúval felszerelt rohamkocsijának védőrácsát a Magyar Televízió épülete előtt
  • Súlyosan megrongálták az MTV műsorvezetőjének, Novodomszky Évának az autóját. A Volkswagen Golf szélvédőjét és ablakait beverték, s a motorháztető is megsérült. Novodomszky Éva az Index riporterének azt mondta: alig tudtak kijönni az épületből, s odabent minden össze van törve.
  • A televízió székháza mögötti utcában tudósítónk sok mentőautót és sérültet látott az Index riportere. Látott két felkötött karú rendőrlányt és egy rendőrt, aki a nyakát fogta.
  • Budapesti tüntetés a világsajtóban

    A francia hírügynökség szerint a tüntetők "főként militáns nacionalistákból és a futballmérkőzésekről ismert garázdákból" álltak. Hírünk a nagyvilágban.

    Rombolás az MTV előtt
  • A Magyar Televízió épületének elhagyott belső büféjét lassan teljesen kifosztják, a pénz már a legelején eltűnt - jelentette tudósítónk a székházból, ahol viszonylag békés a hangulat. A büfé pultjairól eltűntek az üdítők, cigiből is már csak light és mentolos maradt. Tudósítónk egy mignonnal szemez, de azonnal megszólal benne az erkölcs. Egy tüntető arra figyelmezteti a többieket, hogy "nem lopni jöttünk".
  • cikkünk a témában:

    Több ezer rendőrt vezényelnek a fővárosba

    Időbe telik, amíg összpontosítja az erőket a rendőrség, de vissza akarják foglalni az MTV székházát.
  • Gyurcsány: a rendet nem tudjuk fenntartani

    A kormányfő a Tv2-nek nyilatkozva azt mondta: mindenki felelős a kialakult helyzetért, az ostromállapotért mindenki felelős, de főleg a rendszerváltozás óta ki nem beszélt gondok és hazugságok. A miniszterelnök szerint az, amit a tévében lát, azt jelzi, hogy a rendet nem tudják fenntartani.
  • A tévészékház mellől továbbra sem mozdulnak a rendőrök, akikhez tudósítónk szerint újabb harminc rohamrendőr és egy vízágyú csatlakozott.
  • Az MTV székházba bejutott tüntetők járnak körben az üres folyosókon. A TV2 helyszínen tartózkodó riportere szerint több ajtót betörtek, a kazettákból kihúzták a szalagokat és üzeneteket írnak a falakra vagy az asztalokra.

    Tudósítónk szerint a tévészékháznak csak a bejárata utal az ostromra, itt összetörték a beléptető kapukat, romokban állnak az asztalok, szétszóródtak az összetört üvegek. Belül viszont kedélyes sétálással ütik el az időt az emberek, akik a tudósítónk szerint láthatóan nem tudják, mit is kezdjenek magukkal, azon kívül, hogy a mozdítható tárgyak egy részét emlékként magukkal viszik. Tudósítónk a 4-es stúdió felé tart, és még pisilni is tudott.


    Kattintson!

  • Békésen átadjuk a székházat a rendőröknek, ez egy gesztus, menjünk vissza a Kossuth térre, mondta egy középkorú szószóló a tévé főbejárata előtt gyülekező tömegben. Az emberek egy része megindult.
  • A TV2-n az egyik, tévészékházban tartózkodó tüntető beolvasta követeléseiket. Néhány ezek közül:

    - állítsanak fel független vizsgálóbizottságot a kormány tevékenységének kivizsgálására, a vizsgálat idejére zárolják az ország vezetőinek vagyonát

    - hívják vissza Magyarország európai parlamenti képviselőit, s válasszanak helyettük igazi képviselőket.

    - Magyarország a magyaroké legyen, ne tőkeerős érdekcsoportoké

  • Az emberek csoportosan vonulnak el a megostromlott és elfoglalt tévészékház elől, s visszatérnek a Kossuth térre. Korábban a tüntetők egyik szószólója arról beszélt, hogy tegyenek gesztust a rendőrségnek, adják vissza a székházat, s békésen tiltakozzanak a Parlament előtt.
  • Az MTV székházban is nézik a tévét, s látták a bejelentést, hogy a rendőrök hamarosan megrohamozzák az épületet. Ezt a hírt a bent tartózkodó, békésen ácsorgó rohamrendőrök hitetlenkedő nevetéssel fogadták. Mindenesetre egyre több tüntető hagyja el a székházat.
  • Helyszínen tartózkodó tudósítónk gyorsmérlege: a Szabadság téren hét kiégett autót és nyolc megrongált gépkocsit látni.


    Kattintson!

  • A székházba bejutott tüntetők megpróbálták az MTV adásában beolvasni petíciójukat. Az egyik stúdióban találtak is néhány tévést, akiket kezdetben indulatosan, később békésen megpróbáltak rávenni arra, hadd olvassák fel követeléseiket adásban. Az MTV-s munkatársak azonban azt mondták: már nincs kimenő adás, s azt ők nem tudják helyreállítani, majd elhagyták az épületet. Az egyik tüntető szerint a petícióval rohangáló alakok "komolytalan arcok" voltak.
  • Az MTV hírigazgatója, Kert Attila vezetésével több közszolgálati operatőr tűnt fel a megszállt székház aulájában. A hírigazgató közölte, átveszi a peticiót, és rögzíteni is hajlandók annak felolvasását. Miután ez megtörtént, Kert hangsúlyozta: az MTV nem célzottja a politikai követeléseknek, azokról nem tud és nem is akar állástfoglalni, és mindenkit békés távozásra, a rombolás befejezésére kért.
  • Szinte teljesen kiürült az MTV székháza előtti tér. Jó, ha száz ember maradt, ők is inkább katasztrófaturist, akik a kiégett autókat nézik.
  • Nem felelősöket keresek, mindenkinek magában kell megkeresnie, hogy milyen felelősséggel tartozik azért, hogy a politikai kérdéseket 16 évvel a rendszerváltást követően parlamenten kívül próbáljuk megoldani - mondta Szili Katalin a HírTv-nek. A házelnök szerint mindenkinek, így a politikai osztálynak és a médiumoknak is megvan a felelőssége abban, hogy ilyen helyzet alakult ki. A házelnök sajnálatosnak nevezte, hogy ide jutott az ország.
  • A rendőrség elkezdte kitessékelni a tüntetőket az MTV székházából. Helyszínen tartózkodó tudósítónk azt jelentette, hogy az emberek az aulánál állnak a lépcsőn, de nincs szó erőteljes rendőri fellépésről.

    Garamvölgyi László az ORFK szóvivője röviddel ezelőtt jelentette be, hogy a rendőrség a Nádor utca felől behatolt az MTV székházába. A rendőrök már az épületben vannak, céljuk az, hogy a székházban és az épület előtti téren is rendet teremtsenek - mondta a szóvivő.

  • A rendőrök megkérték az embereket, hogy hagyják el az MTV székházát, néhányan kimennek, mások bejönnek, de a többség egyelőre bent álldogál. Az egyik magas rangú rendőr a rádióján azt mondta: "nem fogunk harcolni, az idő mindent megold".